POLITIKA ZASEBNOSTI: INFORMACIJE O ZAŠČITI VAŠIH OSEBNIH PODATKOV


Varstvo osebnih podatkov je bistveno za vzpostavitev zaupnega odnosa z našimi kupci. Tako nameravamo zagotoviti največjo preglednost obdelave osebnih podatkov, tako tistih, ki nam jih posredujete kupci sami, kot tistih, ki jih zbiramo prek različnih stikov, ki jih lahko imate kupci z nami.

Namen tega obvestila o zaščiti vaših osebnih podatkov je zagotoviti podrobne informacije o pogojih za obdelavo vaših osebnih podatkov, kot tudi o pravicah in možnostih, ki so vam na voljo za nadzor nad vašimi osebnimi podatki in zaščito vaše zasebnosti.
1. KDO SO UPRAVLJAVCI VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?
Družba GA Adriatic d.o.o., članica skupine Grand Automotive , Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija, ki na slovenskem trgu zastopa  znamke Renault, Dacia, Nissan, Alpine ter pooblaščeni trgovci teh znamk, pri katerih se nahajajo vaši podatki (v nadaljevanju "mi") kot skupni upravljavci osebnih podatkov. Seznam pooblaščenih trgovcev je objavljen na www.renault.si/poiscite-pooblascenega-prodajalca.html. Zbrane podatke delimo znotraj d ružbe GA Adriatic d.o.o. in z vašim izbranim trgovcem, da vas razbremenimo dvojnega posredovanja istih podatkov. V primeru, da izberete več trgovcev, bomo vaše osebne podatke in privolitve posredovali vsem izbranim. Namen te vrste ravnanja je, da so podatki v bazi podatkov pravilni, kar je naša zakonska obveznost.

Za vprašanja glede obdelave podatkov ali vaših pravic se obrnite na pooblaščeno osebo za zaščito podatkov na SI-Renault-vop@grandautomotive.eu.

Podatke lahko obdelujejo tudi povezane družbe skupine Grand Automotive ali povezane družbe Skupine Renault, na primer Renault SAS ali Nissan International SA ali RCI (bančna podružnica), kadar je to potrebno za izvedbo vašega naročila ali če obstaja za posredovanje druga utemeljena pravna podlaga za namene, kot so navedeni v nadaljevanju.   

V določenih primerih lahko Renault SAS obdeluje vaše osebne podatke tudi kot samostojni upravljavec podatkov. Kontaktni podatki pooblaščenca za varstvo podatkov Renault SAS so naslednji: 
Renault SAS, pravni oddelek – pooblaščenec za varstvo podatkov, 
13/15 quai le Gallo 92100 Boulogne-Billancourt.     
2. KATERE OSEBNE PODATKE OBDELUJEMO?
"Osebni podatki" pomenijo vse informacije, ki se lahko uporabijo za vašo identifikacijo bodisi neposredno (na primer vaše ime) ali posredno (npr. z uporabo edinstvene številke kupca).

Na splošno se zavezujemo, da bomo zbirali le tiste osebne podatke, ki so potrebni za vsak namen, za katerega obdelujemo vaše osebne podatke.

Osebni podatki, ki jih zbiramo, so odvisni od naše interakcije z vami in lahko vključujejo naslednje informacije:
  • vaša identiteta in kontaktni podatki (priimek, ime, poštni naslov, elektronski naslov, telefon itd.),
  • podatki v zvezi z vašim osebnim in/ali poklicnim položajem (družinski položaj, socialno-poklicna kategorija itd.),
  • vaši podatki o plačilu in transakcijah (vrsta plačila, odobreni popust itd.),• podatki, ki se nanašajo na naše komercialno razmerje, zlasti na naše interakcije in pogodbe (zgodovina naročil, poprodajne operacije, storitvene pogodbe, igre, interakcija z našim klicnim centrom itd.),
  • identifikacijski podatki vašega vozila (znamka, model, registracija, številka VIN itd.),
  • vaši geolokacijski podatki (vaša privolitev se pridobi, kadar to zahtevajo predpisi),
  • podatki v zvezi z uporabo vozila (prevoženi kilometri, potovanje, uporaba večpredstavnosti itd.) in, kjer je primerno, njegova baterija (napolnjenost itd.),
  • če imate povezano vozilo, podatke, ki omogočajo nadzor nad vozilom in, kjer je primerno, njegovo baterijo (zaklepanje/odklepanje, predvidevanja, programiranje polnjenja baterije itd.), ki se nanašajo na način vožnje (uporaba krmilnih elementov, pospeševanje, zaviranje itd.) ali za zagotavljanje povezanih storitev ali aplikacij na vozilu,
  • podatki, potrebni za izvajanje dejavnosti zvestobe, neposrednega trženja, tržnih raziskav ali anket (npr. vaše želje glede vozila),
  • podatki v zvezi z vašimi digitalnimi profili (spletni računi),
  • podatki o uporabi naših spletnih strani in mobilnih aplikacij ter o naših komunikacijah (število obiskov, obiskane strani, odprta sporočila itd.).
Podatki, ki se nanašajo na vaše vozilo, se nanašajo na čas vašega dejanskega lastništva vozila.

Kot taki so podatki, potrebni za odgovor na vašo zahtevo ali izpolnjevanje potreb pogodbe ali pravne obveznosti, navedeni v obrazcih za zbiranje. Če ne želite posredovati obveznih podatkov, morda ne bomo mogli obdelati vaše zahteve ali vam zagotoviti ustreznih storitev. Druge informacije so namenjene boljšemu spoznavanju, zlasti pošiljanju prilagojenih sporočil. Te informacije so torej neobvezne.

Priporočamo, da nas redno pisno obveščate o vseh spremembah vaših osebnih podatkov.Izdelki in storitve, ki jih ponujamo, so predvsem za odrasle. Zato pri mladoletnih ne izvajamo nobene posebne obdelave.
3. ZA KAJ SE UPORABLJA VAŠE OSEBNE PODATKE?
V nadaljevanju boste našli pojasnila glede okoliščin zbiranja vaših osebnih podatkov, glede namenov, za katere jih obdelujemo, in glede časovnega obdobja hrambe vaših osebnih podatkov.
3.1 OKOLIŠČINE ZBIRANJA
Vaše osebne podatke zbiramo zlasti, kadar:
  • obiščete eno od naših spletnih mest, ki lahko uporablja piškotke ali druge sledilce,
  • nas kontaktirate prek spletnega obrazca, e-pošte, telefona, klepeta v živo, obiska prodajalca ali na kakršen koli drug način,
  • sodelujete v nagradni igri ali na dogodku ali se naročite na naše e-novice,
  • kupite vozilo ali servis (vzdrževanje, popravilo, garancija, povezane storitve),
  • uporabljate povezano vozilo,
  • odgovorite na eno od naših študij ali anket o zadovoljstvu,
  • ustvarite uporabniški račun za dostop do naših storitev iz računalnika ali pametnega telefona,
  • z nami komunicirate na družbenih omrežjih, tudi prek gumbov ’Všeč’, ’Deli’ ali ’Tweet’ na straneh Renault na Facebooku, Instagramu in Twitterju, kar lahko vodi do zbiranja in izmenjave osebnih podatkov med družbenimi omrežji in nami.
Podatke o vas lahko pridobimo tudi prek drugih podjetij v naši skupini ali partnerjev, z vašo privolitvijo, kadar to zahtevajo predpisi.
3.2 CILJI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV
V okviru našega odnosa in v skladu z okoliščinami, v katerih se zbirajo vaši osebni podatki, lahko vaše podatke uporabimo za:
A - upravljanje naše začetne interakcije;
B - upravljanje naših poslovnih odnosov;
C - upravljanje storitev, ki jih zagotavlja vaše povezano vozilo in aplikacije v vozilu;
D - izvedbo študij in analiz;
E - upravljanje naših trženjskih aktivnosti.
3.2.A UPRAVLJANJE NAŠE ZAČETNE INTERAKCIJE
Cilj Pravna osnova
     Spremljanje obiska naših spletnih mest ali mobilnih aplikacij ter upravljanje njihovega delovanja in varnosti.          Ta obdelava temelji na vaši privolitvi glede piškotkov, ki so shranjeni/brani na vaši napravi (glejte naš pravilnik o piškotkih) in na našem zakonitem interesu (da vam zagotovimo varna spletna mesta in aplikacije).     
     Zahteve za informacije, ocene/predračune, testne vožnje (in morebitno izterjavo glob, povezanih s testnimi vožnjami) itd.          To obdelavo upravičuje predpogodbeno razmerje, ki izhaja iz vaše zahteve ali naših pravnih obveznosti (sodelovanje z organi za izterjavo glob).     
     Navigacija in interakcija z oboževalci naše Facebook strani.          Ta obdelava je utemeljena s pogodbenim razmerjem, ki ga imate kot uporabnik Facebooka. V tem kontekstu sta GA Adriatic d.o.o. in Facebook skupna upravljavca osebnih podatkov.     
Opozarjamo vas, da Facebook izvaja v anonimizirani obliki poročanje o aktivnostih in statistiki od obiskov »strani oboževalcev« za namene vodenja promocije Renaultove dejavnosti in jih lahko uporablja tudi za izboljšanje Facebookovega oglaševalskega sistema. Več informacij o tem, kako Facebook obdeluje osebne podatke, lahko dobite v njegovi politiki zasebnosti, ki je na voljo na www.facebook.com/about/privacy.      
3.2.B UPRAVLJANJE NAŠIH POSLOVNIH ODNOSOV
CiljPravna osnova
Upravljanje naročila vašega vozila (vključno s sledenjem od izdelave do dostave), zahteve za registracijo, naročila dokumentov v zvezi z vašim vozilom, pogodb (vzdrževanje, podaljšana garancija, povezane storitve), popravila, garancije (vključno z vašimi zahtevami za podporo), pomoč na cesti itd.Ta obdelava je utemeljena z izpolnjevanjem pogodbe, ki ste jo sklenili z nami.
Upravljanje vaših uporabniških računov in sredstev za preverjanje pristnosti.Ta obdelava je utemeljena z izpolnjevanjem pogodbe, ki ste jo sklenili z nami.
;Upravljanje vaše udeležbe na forumih, skupnostih.Ta obdelava temelji na vaši privolitvi.
Upravljanje vaših pritožb.Ta obdelava temelji na naših zakonitih interesih (preprečevanje pravnega postopka).
Odgovor na vaše morebitne zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi osebnimi podatki (glejte razdelek „vaše pravice“).Ta obdelava temelji na naših zakonskih obveznostih in lahko vključuje preverjanje vaše identitete.
Izvajanje naših anket o zadovoljstvu, odziv na vaša mnenja, da bi izboljšali zadovoljstvo naših kupcev ter naših izdelkov in storitev.Ta obdelava temelji na naših zakonitih interesih (izboljšanje naših izdelkov in storitev).
Upravljanje naše konsolidirane baze podatkov o kupcih / potencialnih kupcih.Ta obdelava temelji na naših zakonitih interesih (da imamo ažuren in konsolidiran pregled podatkov).
Upravljanje različnih operacij, ki se izvajajo na vašem vozilu.;Ta obdelava temelji na naših zakonitih interesih (zagotavljanje kakovosti naših izdelkov).
Odpoklic vozila zaradi težave s kakovostjo.Ta obdelava temelji na naših zakonskih obveznostih (predpisi o izdelkih z napako) in na naših zakonitih interesih (za zagotovitev kakovosti naših izdelkov).
Ko ste v stiku z našimi klicnimi centri, je naš cilj čim bolje izpolniti vaše zahteve. Za zagotavljanje dokazov o naši poslovni komunikaciji se lahko vaši klici snemajo. Vendar pa lahko temu nasprotujete kadar koli in brez razloga.     
3.2.C UPRAVLJANJE STORITEV, KI JIH ZAGOTAVLJA VAŠE POVEZANO VOZILO IN APLIKACIJE V VOZILU
CiljPravna osnova
Skrb za vašo varnost na cesti (npr. klic v sili, opozorilo o nevarnosti trka, zaznavanje zapustitve voznega pasu, omejevalnik hitrosti in samodejno zaviranje v sili).To obdelavo upravičuje izpolnjevanje pogodbe, ki ste jo sklenili z nami, ali naše pravne obveznosti.
Nudenje in upravljanje vaših poslovnih aplikacij (ciljno oglaševanje, pomoč pri okvarah, prilagojeno zavarovanje).Ta obdelava je utemeljena z izpolnjevanjem pogodbe, ki ste jo sklenili z nami.Ta obdelava je ustrezno utemeljena z vašo privolitvijo ali našimi zakonitimi interesi (da vam zagotovimo ustrezno vsebino), ki jim lahko ugovarjate, ali z izpolnjevanjem pogodbe, ki ste jo sklenili z nami.
Zagotavljanje kibernetske varnosti sistemov.To obdelavo upravičuje naš zakoniti interes (da vam zagotovimo varne sisteme). Če takšni obdelavi nasprotujete, vam ne moremo zagotoviti varnih sistemov.
Aktivacija vaših povezanih storitev in vgrajenih aplikacij, upravljanje vaših računov in povezanih pogodb. Ta obdelava je utemeljena z izpolnjevanjem pogodbe, ki ste jo sklenili z nami.
Podpora pri boju proti kraji (prijava kraje, sledenje ukradenim vozilom).Ta obdelava je utemeljena z izpolnjevanjem pogodbe, ki ste jo sklenili z nami.
Zagotavljanje povezanih storitev in aplikacij za pomoč pri vožnji (napredna sporočila, ekološka vožnja, pomoč pri parkiranju; v kolikor nacionalni regulator te podatke šteje za osebne podatke).Ta obdelava je utemeljena z izpolnjevanjem pogodbe, ki ste jo sklenili z nami.
Pregled na daljavo (pregled vozila in armaturne plošče)Ta obdelava je utemeljena z izpolnjevanjem pogodbe, ki ste jo sklenili z nami.
Zagotavljanje povezanih storitev in navigacijskih aplikacij na vozilu.Ta obdelava temelji na vašem soglasju.
Upravljanje in zagotavljanje storitev, povezanih z vašo baterijo in povezanimi storitvami ter povezanimi aplikacijami na vozilu.Ta obdelava je utemeljena z izpolnjevanjem pogodbe, ki ste jo sklenili z nami.
Zagotavljanje diagnostičnih, servisnih in vzdrževalnih storitev za vaša vozila, sisteme in zemljevide (opozorila o delovanju vozila, opomnik na redne servisne preglede, oddaljeno posodobitev programske opreme, proaktivno vzdrževanje, redno vzdrževanje itd.).Ta obdelava je utemeljena z izpolnjevanjem pogodbe, ki ste jo sklenili z nami in kjer je primerno, naš zakoniti interes, ki mu lahko nasprotujete.
Zagotavljanje prilagojenih ponudb (npr. prilagojen popust za prihajajoči redni servisni pregled z uporabo podatkov o kilometrih za napovedovanje servisnega pregleda).Ta obdelava temelji na vaši privolitvi ali, če je to primerno, na našem zakonitem interesu za izboljšanje in personalizacijo vaše uporabniške izkušnje, ki mu lahko ugovarjate.
Nekatere povezane storitve ali aplikacije v vozilu, na katere ste se naročili, naj bi uporabljale storitve, ki jih ponuja Google, da bi vam zagotovili zemljevidne podatke ali zanimivosti v vašem vozilu ali pametnem telefonu. Več informacij o tem, kako Google obdeluje vaše osebne podatke, lahko dobite v pravilniku o zasebnosti, ki je na voljo na  https://policies.google.com/privacy?hl=sl. 

Ko vam pošiljamo sporočila na zaslonu vašega vozila, je naš cilj, da vas obvestimo o koncu ene od vaših pogodb o storitvi in predlagamo, da jo podaljšate. 

Nekatere povezane storitve in vgrajene aplikacije lahko zahtevajo obdelavo vaših lokacijskih podatkov. Pred obdelavo podatkov se zahteva vaša privolitev. Svojo privolitev lahko kadar koli prekličete in prekinete to obdelavo. 

Pri nekaterih električnih vozilih, ko povežete telefon z vozilom, bo vaša številka mobilnega telefona zahtevana za pošiljanje obvestil o stanju napolnjenosti baterije. Nastavitve obvestil lahko upravljate v zavihku „Moja obvestila“ v aplikaciji MY Renault, ki se uporablja za ogled stanja baterije. 

Informacije v zvezi z aktivacijo vaših storitev, skupno rabo vaših podatkov in njihovo ustavitev lahko najdete tako, da se obrnete na vašega lokalnega prodajalca ali po telefonu (za podrobnosti glejte razdelek o vaših pravicah spodaj). 

Zavezani smo spoštovanju vaše zasebnosti, vendar vas opozarjamo, da je vaša odgovornost, da obvestite katerega koli drugega uporabnika ali kupca o povezanih storitvah na vozilu in dejavnostih zbiranja podatkov, v katere ste privolili. Preden prodate in/ali prenesete svoje vozilo, morate ustaviti vse dejavnosti zbiranja podatkov iz vozila (prek nastavitev vozila ali kontaktirati našo ekipo za odnose s strankami).
3.2.D IZVEDBO ŠTUDIJ IN ANALIZ
Študije in analize se izvajajo za merjenje naše uspešnosti, ocenjevanje kakovosti naših izdelkov in storitev ter stopnje zadovoljstva strank ter njihovo nenehno izboljševanje.     
CiljPravna osnova
Vabila, da se odzovete na študije v okviru razvoja novih izdelkov in storitev ter merite podobo naše blagovne znamke.Ta obdelava temelji na vaši privolitvi.
Izdelava analiz za merjenje naše komercialne uspešnosti, vključno z učinkovitostjo naših trženjskih operacij.Ta obdelava temelji na naših zakonitih interesih (za merjenje uspešnosti naše dejavnosti), ki jim lahko nasprotujete.
Raziskave in razvoj novih izdelkov in storitev.Ta obdelava temelji na naših zakonitih interesih (za izboljšanje naših izdelkov in storitev), ki jim lahko nasprotujete.
Zagotavljanje kakovosti naših vozil in delov, vključno s študijami incidentov in vzdržljivosti.Ta obdelava temelji na naših zakonitih interesih (za izboljšanje naših izdelkov), ki jim lahko nasprotujete.
Izvajanje analiz za izboljšanje zadovoljstva strank.Ta obdelava temelji na naših zakonitih interesih (za izboljšanje naših izdelkov in storitev), ki jim lahko nasprotujete.
3.2.E UPRAVLJANJE NAŠIH TRŽENJSKIH AKTIVNOSTI
CiljPravna osnova
Pošiljanje oglaševalskih akcij (digitalnih ali drugih) in drugih novic.Ta obdelava temelji na vaši privolitvi in/ali naših zakonitih interesih (da vam zagotovimo ustrezne informacije), ki jim lahko nasprotujete.
Igre in tekmovanja, dogodki in sponzorstva.Ta obdelava temelji na pogodbi (sprejem pravil).
Spletno ciljano oglaševanje, prilagajanje vsebine.Ta obdelava temelji na našem zakonitem interesu (za deljenje vaših podatkov z oglaševalskimi partnerji za prikaz prilagojenih ponudb), ki ji lahko nasprotujete, ali na podlagi vaše privolitve glede piškotkov, shranjenih/branih na vaši napravi (glejte naš  pravilnik o piškotkih ).
Napredna analiza za prilagajanje trženja (profiliranje) in izboljšanje poznavanja kupcev in trga.Ta obdelava temelji na naših zakonitih interesih (bolje spoznati vedenje naših kupcev in potencialnih kupcev in/ali vam zagotoviti ustrezno vsebino), ki jim lahko ugovarjate.
Analiziramo osebne podatke naših kupcev in potencialnih kupcev, tako podatke, ki ste nam jih neposredno posredovali (vključno s podatki, povezanimi z brskanjem po naših spletnih straneh in uporabo naših mobilnih aplikacij, s privolitvijo) in podatke tretjih oseb (ob upoštevanju privolitve, kjer je to potrebno), za ustvarjanje algoritmov, ki nam omogočajo, da ocenimo in/ali napovemo vaše potencialne interese in preference za naše izdelke in storitve (z uporabo točk in segmentacije). 

Uporaba tovrstnih orodij je s predpisi opredeljena kot profiliranje. Prepričani smo, da je v našem legitimnem interesu razumeti želje naših strank in možnosti, da vam zagotovimo vsebino, ki ustreza vašim potrebam ali željam. Pretehtali smo ustrezne interese in uvedli ukrepe za zagotovitev, da vaše temeljne pravice in svoboščine niso kršene. 

Aktivnosti analize so namenjene zagotavljanju prilagojenih vsebin, kot so posebne ponudbe po e-pošti, v Renaultovih aplikacijah za telefon in vsebine na naših spletnih mestih ali spletnih mestih tretjih oseb (npr. Facebook). Na primer, obdelava teh podatkov nas lahko pripelje do tega, da vam pošljemo ponudbe v zvezi s segmentom avtomobilov, ki bi vas verjetno zanimali. To nam tudi omogoča, da vam določenih oglaševalskih ponudb ne pošiljamo, če razumemo, da ne bodo ustrezale vašim interesom. 

Več informacij o tej točki je na voljo na zahtevo. Če ne želite, da vam pošiljamo ponudbe na podlagi profiliranja, temu lahko ugovarjate tako, kot je opisano v razdelku „kako uveljaviti svoje pravice“.
3.3 TRAJANJE SHRANJEVANJA VAŠIH OSEBNIH PODATKOV
V skladu s predpisi se zavezujemo, da bomo vaše osebne podatke hranili le toliko časa, kolikor je potrebno za dosego zastavljenega cilja, za izpolnitev vaših potreb ali za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti. 

Pri določanju tega časa upoštevamo zlasti naslednje:
  • trajanje vaše pogodbe,
  • čas, potreben za obdelavo vaše zahteve ali pritožbe,
  • koliko časa je bil vaš uporabniški račun odprt, razen če je bil neaktiven 3 leta,
  • vaše zanimanje za naše blagovne znamke,
  • potreba po vodenju evidence vaših interakcij z nami, da učinkovito upravljamo naš poslovni odnos. To obdobje se bo razlikovalo zlasti glede na to, ali ste kupili vozilo ali storitev, kot je popravilo, ali ste z nami le komunicirali, ne da bi z nami sklepali pogodbe, 
  • naše pravne ali regulativne obveznosti (to še posebej velja za tehnične podatke naših vozil).
Če imate z nami pogodbo, se vaši osebni podatki hranijo največ 15 let po vaši zadnji aktivnosti.Če nimate pogodbe z nami in ste dali pozitivno privolitev, se vaši osebni podatki hranijo največ 3 leta po vaši zadnji aktivnosti. 

Ko nam vaših osebnih podatkov ni več treba uporabljati, se ti izbrišejo iz naših sistemov in evidenc ali postanejo anonimni, tako da vas ne moremo več identificirati. 

Vendar pa bo morda potrebno nekatere vaše osebne podatke arhivirati, da se lahko odzovemo na morebitne sodne postopke v celotnem zastaralnem roku, ki ga predvideva veljavna zakonodaja.
4. KDO IMA DOSTOP DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?
Družba GA Adriatic d.o.o. in vaši izbrani poooblaščeni trgovci zagotavljamo, da imajo dostop do vaših podatkov le osebe, ki so ustrezno pooblaščene za svoje funkcije in naloge v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.
Družba GA Adriatic d.o.o. vaše osebne podatke lahko deli s pooblaščeno mrežo trgovcev in serviserjev avtomobilskih znamk, ki jih zastopa, ter s povezanimi družbami Skupine Renault, kot sta Renault SAS in Nissan International SA.

Vaše osebne podatke lahko delimo tudi družbami, ki ponujajo finančne storitve, kot so RCI Banque SA, RCI Banque bančna podružnica Ljubljana in RCI Lizing d.o.o., in sicer omejeno, bodisi zaradi zakonitih interesov (za namen analize prodajnih rezultatov) bodisi zaradi izpolnjevanja naših pogodbenih obveznosti, oziroma, če le-to zahtevajo predpisi, na osnovi vaše predhodne privolitve za namene, na katere se nanaša vaša privolitev.

Omenjeni subjekti lahko delujejo kot upravljavci podatkov v skladu s svojo politiko varstva osebnih podatkov ali kot obdelovalci za izvajanje nalog v skladu z navodili, ki jim jih damo.  

Za obdelavo vseh ali dela vaših osebnih podatkov pozivamo zaupanja vredne ponudnike tretjih oseb, ki delujejo kot obdelovalci v skladu z našimi navodili in izključno v našem imenu, da izpolnijo naslednje funkcije:
  • ponudniki, ki zagotavljajo gostovanje, delovanje ali vzdrževanje naših baz podatkov, spletnih mest in mobilnih aplikacij;
  • ponudniki, ki zagotavljajo storitev preverjanja identitete;
  • kupec ali potencialni kupec našega poslovanja ali ponudnik druge oblike združitve, reorganizacije ali podobnega dogodka;
  • upravljanje odnosov s kupci (klicni centri, komunikacijska orodja itd.);
  • drugi člani Skupine Renault za razvoj izdelkov, statistične analize in revizije;
  • agencije za izterjavo dolgov;
  • nudenje storitev v zvezi z našim trženjem, vključno s pošiljanjem komercialnih ponudb;
  • organizacija natečajev, nagradnih iger in prireditev;
  • izvajanje študij in anket;
  • policija, subjekti za preprečevanje goljufij in preverjanje identitete, drugi organi kazenskega pregona, vladni in davčni organi v Sloveniji ali v tujini za odkrivanje, preiskovanje in preprečevanje kaznivih dejanj (upoštevajte, da lahko agencije za preprečevanje goljufij organom pregona tudi omogočijo, da dostopajo in uporabljajo vaše podatke za odkrivanje, preiskovanje in preprečevanje kaznivih dejanj);
  • sodišča v Sloveniji ali v tujini, kot je to potrebno za izpolnjevanje zakonskih zahtev za izvajanje pravosodja, za zaščito vitalnih interesov in za zaščito varnosti ali integritete našega poslovanja.
 

Za vso to izmenjavo podatkov zagotavljamo, da sodelujemo samo z zaupanja vrednimi družbami in varujemo te odnose (s pogodbami, revizijami, jamstvi, varnostnimi testi itd.). 

V nekaterih primerih lahko nekatere vaše osebne podatke delimo s partnerji, ki jih bodo uporabili za svoje namene. V takem primeru bodo ti partnerji delovali kot upravljavci podatkov in njihova politika obdelave osebnih podatkov se uporablja za posredovane podatke. Poskrbimo, da vas prosimo za vaše soglasje za to skupno rabo, kadar to zahtevajo predpisi, ali vsaj, da vam omogočimo ugovor. 

Ponujamo vam možnost uporabe vaših podatkov o povezavi z družbenimi omrežji. V tem primeru podatke svojega profila delite z nami. Deljeni osebni podatki so odvisni od nastavitve platforme družbenega omrežja. Poudarjamo, da ta družbena omrežja uporabljajo svoje politike zasebnosti. 

Morda bomo morali vaše osebne podatke posredovati tudi tretjim osebam, da bi izpolnili zakonske obveznosti (npr. izterjava prometne globe po testni vožnji) ali upravne ali pravne odločitve.
5. KATERE PRAVICE IMATE?
5.1 VAŠE PRAVICE

V skladu s predpisi o varstvu osebnih podatkov imate več pravic:
Pravica do ugovora obdelavi  vaših osebnih podatkov, če imate razloge, povezane z vašo posebno situacijo, in pravico zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, v nekaterih primerih, kot to določajo predpisi.
Pravica do ugovora kakršnemu koli komercialnemu obveščanju:  kadar koli lahko zahtevate, da ne prejemate naših sporočil, povezanih z našimi ponudbami, novicami in dogodki. To pravico je mogoče uveljavljati zlasti prek povezave za odjavo v vsakem tržnem elektronskem sporočilu. Ugovarjate lahko tudi profiliranju.          
Pravica, da kadar koli prekličete vašo privolitev  za namene, za katere smo vašo privolitev pridobili, brez poseganja v zakonitost obdelave podatkov, ki se izvaja na podlagi privolitve do njenega preklica.
Pravica do informacij:  imate pravico do jasnih, preglednih in razumljivih informacij o tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke in o vaših pravicah. Ta dokument 'politika zasebnosti' je primer tega.
Pravica do dostopa do vaših osebnih podatkov:  imate pravico pridobiti informacije v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov (vključno s podatki, ki se uporabljajo, za kakšne namene itd.) in njihovo kopijo.
Pravica do popravka:  imate pravico popraviti svoje podatke, če so netočni ali nepopolni, kljub našim prizadevanjem, da jih posodabljamo, kar nam omogoča, da izpolnimo svojo obveznost, da imamo posodobljene podatke o vas.
Pravica do prenosljivosti vaših podatkov,  tj. pod določenimi pogoji, pravica do prejema osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, pogosto uporabljeni računalniški obliki, in do njihovega posredovanja tretji osebi, če je to tehnično mogoče.
Pravica do izbrisa (ali pravica do pozabe):  imate pravico do izbrisa ali izbrisa vaših podatkov. Ta pravica je lahko omejena glede na naše pogodbene ali pravne obveznosti (pogodbe v teku) (zlasti preprečevanje sodnih postopkov).
Pravica do opredelitve splošnih ali posebnih smernic v zvezi z določenimi vrstami obdelave  v zvezi s hrambo, izbrisom in sporočanjem vaših osebnih podatkov v primeru vaše smrti. Te smernice lahko kadar koli spremenite ali izbrišete. Te posebne smernice lahko delite z nami tako, da nam pišete na spodnji naslov.
Nenazadnje imate tudi  pravico, da vložite pritožbo pri Uradu Informacijskega Pooblaščenca Republike Slovenije (IP)  glede obdelave vaših osebnih podatkov. Spodbujamo vas, da nas kontaktirate pred kakršnim koli zahtevkom, da bomo skupaj poskušali rešiti vašo težavo.


5.2 KAKO UVELJAVITE SVOJE PRAVICE?


Za uveljavljanje katere koli svoje pravice ali v primeru, da nasprotujete obdelavi vaših osebnih podatkov, ki temelji na našem zakonitem interesu, nam svoje zahteve sporočite preko spletnega obrazca, ki ga najdete na SI-Renault-vop@grandautomotive.eu.

Od prejemanja naših sporočil se lahko kadar koli odjavite tako, da pošljete zahtevo po e-pošti, odjavite pa se lahko tudi kadar koli v prihodnosti s pomočjo povezave, ki se prikaže na dnu vsakega e-sporočila, ki vam ga pošljemo. Svoje pravice lahko uveljavljate tudi po pošti na naslov: GA Adriatic d.o.o., Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana.

Določene podatke ali dokumente (osebni dokument, dokument o registraciji vozila) lahko zahtevamo v primeru, ko ne bomo mogli identificirati vas ali podatkov o vašem vozilu.

Za vsa vprašanja glede obdelave podatkov ali vaših pravic ali v primeru zlorabe vaših podatkov se prosimo obrnite na pooblaščeno osebo za zaščito podatkov SI-Renault-AS@grandautomotive.eu. Če pride do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, ki predvidoma pomenijo veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem obvestili nemudoma in po možnosti v 72 urah.

Pri razreševanju pritožb v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, ki jih z vami ne moremo rešiti neposredno, sodelujemo s pristojnimi regulatornimi organi. Imate pravico do pravnega varstva. Lahko se obrnete na Informacijskega pooblaščenca RS. Pred vsako prijavo se prosimo obrnite na nas, da bi skupaj rešili vašo težavo.
6. KAKO SO VAŠI OSEBNI PODATKI VARNI?
Vaši osebni podatki so shranjeni na varnih strežnikih. Vzpostavljamo in zahtevamo od naših obdelovalcev in partnerjev ustrezne ukrepe za varnost in varstvo podatkov v skladu z najnovejšimi tehnologijami. 

Kadar obdelava osebnih podatkov vključuje prenos podatkov, zagotavljamo, da se ta prenos izvede pod ustreznimi pogoji, ki zagotavljajo ustrezno raven zaščite, varnosti in zaupnosti. 

Ko je digitalni račun ustvarjen, je vnos gesla, ki spoštuje naše varnostne standarde, obvezen in je del naše politike zasebnosti. Vaša odgovornost je, da ostane skrivnost. 

Kadar koli je mogoče, se vaši podatki obdelujejo v Evropskem gospodarskem prostoru (EGP). Ker pa se nekateri naši ponudniki storitev ali njihovi obdelovalci nahajajo v državah zunaj EGP, se lahko vaši osebni podatki obdelujejo v teh državah. Nekatere od teh držav imajo morda drugačne predpise o osebnih podatkih od tistih v Evropski uniji. V takem primeru (i) posvečamo posebno pozornost zagotavljanju, da se ta prenos izvede v skladu z veljavnimi predpisi in (ii) vzpostavljamo zaščitne ukrepe, ki zagotavljajo ustrezno raven varstva vaše zasebnosti in temeljnih pravic (zlasti z uporabo standardnih pogodbenih klavzul Evropske komisije). Na preprosto zahtevo, poslano na naslov, naveden v "Kakšne so vaše pravice?" razdelku, vam lahko zagotovimo več informacij o takih prenosih (zlasti standardne pogodbene klavzule Evropske komisije).
7. POSODABLJANJE POLITIKE ZASEBNOSTI
Redno preverjamo skladnost naše Politike zasebnosti. Naša politika zasebnosti se lahko sčasoma spremeni. V skladu s to Politiko zasebnosti ne bomo zmanjšali vaših pravic brez vaše izrecne privolitve. Na tej spletni strani bomo objavili vse spremembe in vas obvestili v primeru večjih sprememb.
Verzija november 2022
Ta različica zagotavlja nove kontaktne podatke.