PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Naša spletna mesta in aplikacije uporabljajo tehnologije, kot so piškotki, da vam zagotovijo kakovostno, nemoteno in prilagojeno izkušnjo. To obvestilo dopolnjuje informacije o varstvu vaših osebnih podatkov (politika zasebnosti).
Zaščita vaših podatkov na spletu je naša prednostna naloga. Svojo izbiro piškotkov lahko kadar koli spremenite z našim orodjem za upravljanje piškotkov, dostopnim s klikom na ikono v levem kotu spodaj.
1. KDO SMO?
Dobrodošli na spletnem mestu www.renault.si, ki ga je objavila družba GA Adriatic d.o.o. z registriranim sedežem na Dunajska cesta 22 v Ljubljani. Za zagotovitev zasebnosti vaših osebnih podatkov, vključno s podatki, zbranimi prek piškotkov, smo imenovali pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki je dosegljiva na SI-Renault-vop@grandautomotive.eu
2. KAJ SO PIŠKOTKI?
Piškotek je majhna računalniška datoteka, sledilnik, ki se namesti in prebere ob ogledu spletne strani, mobilne aplikacije, branju e-pošte, nameščanju ali uporabi programske opreme, ne glede na vrsto uporabljene naprave (računalnik, pametni telefon, digitalni e-bralnik, video igralna konzola, povezana z internetom itd.).
Ko obiščete spletno mesto, lahko piškotki pošljejo informacije v brskalnik internetnega uporabnika in omogočijo temu brskalniku, da pošlje informacije nazaj izvornemu spletnemu mestu (na primer identifikator seje ali izbira jezika).
Piškotki nam ne omogočajo vaše neposredne identifikacije, temveč le pridobivanje določenih informacij v zvezi z vašo napravo, brskalnikom, vašimi interakcijami s spletnim mestom ali aplikacijo, ki jo obiščete, in v nekaterih primerih vašo geolokacijo.
Možno je, da lahko uporabljene tehnologije povežejo različne naprave, ki bi jih lahko uporabili, da bi z zadostno verjetnostjo ugotovili, da te naprave pripadajo vam.
3. ZAKAJ SE UPORABLJAJO PIŠKOTKI NA TEM SPLETNEM MESTU?
To spletno mesto uporablja različne vrste piškotkov.

Funkcionalni piškotki (tehnični)

Namen teh piškotkov je omogočiti ali olajšati elektronsko komunikacijo (odkrivanje napak pri povezovanju, identifikacija povezovalnih točk, varnost spletnega mesta itd.) ali zagotavljanje spletnih komunikacijskih storitev na vašo izrecno zahtevo (nastavitve prikaza zaslona, shranjevanje vnesenih informacij v obrazci, nakupovalna košarica (če je na voljo), dostop do vašega uporabniškega računa, itd.).
Ti piškotki so potrebni za pravilno delovanje našega spletnega mesta.
Uporabi teh piškotkov ni mogoče nasprotovati, vaša privolitev pa ni potrebno, če naše spletno mesto uporablja te vrste piškotkov.

Piškotki za družbena omrežja

Piškotke za družbena omrežja uporabljamo za namene oglaševanja in merjenja občinstva, zlasti zato, da vam prikažemo naše oglase, ko ste prijavljeni v ta družbena omrežja (Facebook, Twitter, LinkedIn, itd.), in da nam pomagajo razumeti interakcije in odziv uporabnikov na naše oglase na teh družbenih omrežjih.
Namen teh piškotkov je tudi narediti spletno mesto uporabniku bolj prijazno in interaktivno, tako da vam omogoči interakcijo s temi družbenimi omrežji in integracijo vsebin iz teh družbenih omrežij na naše spletno mesto (kot so videoposnetki YouTube).
Ti piškotki lahko zlasti obdelujejo podatke, ki se nanašajo na število vsebin, ki se delijo prek družbenih omrežij; na obstoj vašega računa na družbenem omrežju; spremljanje vašega brskanja po različnih spletnih mestih ali teh družbenih omrežjih itd. Te funkcije temeljijo na aplikacijah tretjih strani, ki so integrirane v naše spletno mesto. Družbeno omrežje, ki ponuja tak gumb za aplikacijo, vas bo verjetno identificiralo s tem gumbom, tudi če tega gumba niste uporabili, ko ste obiskali naše spletno mesto. Ta tip aplikacijskega gumba lahko zadevnemu družbenemu omrežju omogoči, da spremlja vaše brskanje po našem spletnem mestu, preprosto zato, ker je bil vaš račun na zadevnem družbenem omrežju aktiviran na vaši napravi (odprta seja) med vašim brskanjem po našem spletnem mestu.
Vabimo vas, da si ogledate pravilnike o varovanju zasebnosti teh družbenih omrežij, da bi bili seznanjeni z nameni uporabe, zlasti oglaševanja, navigacijskih informacij, ki jih lahko zbirajo s temi aplikacijskimi gumbi. Ti pravilniki bi vam morali omogočiti, da se odločite za ta družbena omrežja, zlasti z nastavitvijo uporabniških računov za vsako od teh omrežij.Za uporabo in shranjevanje teh piškotkov je potrebna vaša privolitev.

Piškotki za prilagojeno oglaševanje in vsebine (oglaševalski)

Namen teh piškotkov je izboljšati ustreznost oglasnih sporočil in vsebin, prikazanih na našem spletnem mestu, pa tudi na medijih tretjih oseb.
Ko vam pošiljamo promocijska sporočila ali prikazujemo takšne vsebine, je naš namen, da vam posredujemo najustreznejše možne oglase in ponudbe, prilagojene vašim potrebam ali ki vas bodo verjetno resnično zanimale.
Ti piškotki lahko obdelujejo podatke, ki se nanašajo na vaše osebne želje in izbire, vaše interese za naše izdelke in/ali storitve ter vaše nakupne navade.

Ta avtomatizirana obdelava podatkov je torej v službi vaše boljše izkušnje brskanja:
  • da vam prikažemo ustrezne oglase ob pravem času,
  • da zavržemo tiste vsebine, ki vas verjetno ne bodo zanimale,
  • ali da omejimo število prikazov istega oglasa.

Zaradi teh postopkov obdelave vam lahko na primer prikažemo oglas, ki se nanaša na avtomobilski segment, ki mu boste verjetno dali prednost (npr. športni terenec namesto mestnega avtomobila ali obratno).
Podatki, ki se obdelujejo v tem kontekstu, lahko prihajajo iz različnih virov in so predmet navzkrižnega preverjanja: podatki iz naših baz podatkov o kupcih, navigacijski podatki, podatki tretjih oseb, podatki o uporabi vašega vozila itd. Uporaba tovrstnih orodij je z veljavnimi predpisi opredeljena kot oblikovanje profilov.
Za uporabo in shranjevanje teh piškotkov potrebujemo vašo privolitev.

Piškotki za merjenje občinstva (analitični)

Namen teh piškotkov je analizirati promet in uporabo spletnega mesta ter izboljšati vašo izkušnjo brskanja.
Ti piškotki lahko obdelujejo podatke v zvezi z obiskanimi stranmi, trajanjem obiska strani, brskalnikom, ki ga uporabljate za obisk teh strani, itd. Podatki, ki jih zberejo ti piškotki, se lahko uporabljajo tudi za ustvarjanje algoritmov in profilov za analizo vaših potencialnih interesov in preferenc za naše izdelke in storitve. Te podatke lahko kombiniramo z drugimi informacijami, kot so podatki iz naše baze podatkov o kupcih (za več informacij o profiliranju in o tem, kako temu ugovarjati, si oglejte našo Politiko zasebnosti.
Za uporabo in shranjevanje teh piškotkov je običajno potrebno pridobiti vašo privolitev.
4. KATERI PIŠKOTKI SE UPORABLJAJO NA TEM SPLETNEM MESTU?
V priloženi preglednici je naveden seznam vseh piškotkov, ki jih shranjuje in/ali uporablja to spletno mesto, in njihovih glavnih značilnosti. Če je le mogoče, te piškotke gostijo strežniki v Evropskem gospodarskem prostoru (EGP). Ker pa so nekateri naši ponudniki storitev v državah zunaj EGP, se vaši osebni podatki obdelujejo v teh državah, v katerih lahko veljajo drugačni predpisi o osebnih podatkih kot v Evropski uniji. V takšnem primeru posvečamo posebno pozornost temu, da zagotovimo, da je ta prenos izveden v skladu z veljavnimi predpisi, in sprejmemo zaščitne ukrepe za zagotovitev ustrezne ravni varstva vaših podatkov (zlasti z uporabo Standardnih pogodbenih določil Evropske komisije).

Naše spletno mesto lahko vsebuje piškotke tretjih oseb (oglaševalskih agencij, ponudnikov analitičnih storitev itd.), ki jim v času svoje dobe veljavnosti omogočajo zbiranje podatkov o brskanju po našem spletnem mestu. Shranjevanje in uporaba teh piškotkov s strani tretjih oseb se izvajata ob upoštevanju pravilnikov o zasebnosti teh tretjih oseb. Obvestimo vas o namenu piškotkov tretjih oseb, s katerimi smo seznanjeni, in o sredstvih, ki jih imate na voljo za odločitve v zvezi s temi piškotki.
Ime  piškotka     Lastnik piškotka     Namen piškotka     Opis piškotka     Obdobje hrambe     
kameleoon Experiment XX Kameleoon     analitični     Uporablja se za A/B teste in rešitve     Manj kot 12 mesecev     
mbox     Adobe     analitični     Uporablja se za A/B teste     23 mesecev, 24 dni     
s_sq     Adobe     analitični     Piškotek Adobe Site Catalyst: predhodna povezava     Do konca seje     
s_cc     Adobe     analitični     Ta piškotek namesti in bere JavaScript koda za ugotavljanje, ali so piškotki omogočeni     Do zapiranja brskalnika     
s_ppvl     Adobe     analitični     Piškotek Adobe Analytics za shranjevanje % strani, ki je prikazana uporabniku     Do konca seje     
s_ppv     Adobe     analitični     Uporablja se za prepoznavanje pogleda prejšnje strani     Do konca seje     
visitorID     Adobe     analitični     Časovno/datumski žig enolične identifikacije obiskovalca     24 mesecev     
previousPage     Adobe     analitični     Uporablja se za poznavanje prejšnje strani     12 mesecev 
_gid     
Google      analitični     Shranjuje enolično vrednost za vsako obiskano stran, ki omogoča ločevanje uporabnikov     24 ur     
_ga     Google  analitični     Uporablja se za razločevanje uporabnikov     13 mesecev     
_gat     Google  analitični     Uporablja se za omejevanje števila zahtev in zbiranje podatkov na spletnih straneh z večjim prometom     10 minut     
_cs_s     Content Square analitični     Uporablja CS za razločevanje števila ogledov strani na sejo     30 minut     
_cs_id     Content Square analitični     Uporablja CS za razločevanje uporabnikov     11 mesecev in 2 tedna     
_cs_cvars     Content Square analitični     Uporablja CS za beleženje prilagojenih spremenljivk, v danem primeru za izkušnjo     12 mesecev     
_cs_c     Content Square     analitični     Uporablja CS za spremljanje vsebine uporabnika     12 mesecev in 2 tedna     
_cs_r     Content Square     analitični     Ni na voljo     N/A     
demdex     Adobe     analitični     Uporablja se za prepoznavo enoličnega
obiskovalca na strani Adobe     
180 dni     
dextp     Adobe     analitični     Beleženje zadnjega poziva za sinhronizacijo podatkov     180 dni     
dpm     Adobe     analitični     Za notranje javljanje sistemom Adobe, da je poziv storitve Audience Manager ali storitve za identifikacijo ID sprejet med
podatki kupca za sinhronizacijo ali zahtevo identifikatorja ID     
180 dni     
AMCV_     Adobe     oglaševalski     Enolični identifikatorji obiskovalcev, ki jih uporablja storitev Experience Cloud Solutions     24 mesecev     
everest_g_v2 Cookie     Adobe     oglaševalski     Media Optimizer namesti piškotek everest_g_v2 po uporabnikovem kliku na oglas ponudnika. Ta piškotek preslikava klike na druge točke na spletni strani ponudnika in je nameščen v domeni eversttech.net.     36 mesecev     
gglck     Adobe     oglaševalski     Ti piškotki se uporabljajo za ponujanje bolj
prilagojenih oglasov glede na vaše zanimanje     
N/A     
Target: User Last Vehicle Seen     Adobe     oglaševalski     Ohranja nazadnje ogledano vozilo     2 tedna     
_gcl_au     Google     oglaševalski     Uporablja jih Google Adsense (ne Analytics)     Do konca seje     
psyma_participation     Psyma     tehnični     Uporablja se za ankete     3 tedne     
_55CC     Fifty-Five     tehnični     Uporablja se za beleženje privolitve obiskovalca
za vsako skupino piškotkov posebej     
366 dni     
_55tId     Fifty-Five     tehnični     Uporablja se za beleženje imena domene spletne
strani     
Do konca seje v brskalniku     
_55CAPV     Fifty-Five     tehnični     Uporablja se za beleženje sej/obiskovalcev     30 minut     
_55CATS     Fifty-Five     tehnični     Uporablja se za beleženje sej/obiskovalcev     30 minut     
psyma_participation     Psyma     funkcionalni     Uporablja se za ankete     3 tedni     
_55CC     Fifty-Five     funkcionalni     Uporablja se za beleženje privolitve obiskovalca
za vsako skupino piškotkov posebej     
366 dni     
_55tId     Fifty-Five     funkcionalni     Uporablja se za beleženje imena domene spletne
strani     
Na koncu seje brskalnika     
_55CAPV     Fifty-Five     funkcionalni     Uporablja se za beleženje sej/obiskovalcev     30 minut     
_55CATS     Fifty-Five     funkcionalni     Uporablja se za beleženje sej/obiskovalcev     30 minut     
FB Pixel     Facebook     funkcije in storitve spletnega mesta     Uporablja se, da se omogoči funkcionalnost za
zagotavljanje izdelkov Facebook     
6 mesecev     
FB Pixel     Facebook     preverjanje pristnosti     Uporablja se za preverjanje vašega računa in
ugotavljanje, kdaj ste prijavljeni, da vam omogočimo lažji dostop do izdelkov
Facebook ter vam pokažemo ustrezne izkušnje in funkcije     
6 mesecev     
FB Pixel     Facebook     celovitost varnosti, spletnega mesta in izdelka     Uporablja se za pomoč pri zagotavljanju varnosti
in zaščite vašega računa, podatke in izdelkov Facebook. Piškotki se uporabljajo tudi za boj proti dejavnostim, ki kršijo naše politike
ali kako drugače zmanjšujejo našo zmožnost zagotavljanja izdelkov Facebook.
6 mesecev     
OPT-OUT     Gemius     tehnični Zavrnitev sodelovanja v raziskavah, ki jih
izvaja Gemius     
5 let     
5. KAKO JE PRIDOBLJENA MOJA PRIVOLITEV?
Med prvim obiskom našega spletnega mesta vam je na voljo, da privolite, zavrnete ali konfigurirate svoje izbire glede uporabe piškotkov s prikazom namenske informacijske pasice.
Svojo privolitev lahko kadar koli prekličete ali spremenite svoje izbire (na primer tako, da sprejmete samo nekatere vrste piškotkov) v našem namenskem orodju UPRAVLJANJE PIŠKOTKOV, dostopnim s klikom na ikono v levem kotu spodaj.
Obveščamo vas, da v skladu s predpisi piškotki, potrebni za delovanje strani, niso predmet vašega soglasja in jih zato ni mogoče deaktivirati v našem orodju za upravljanje izbire. Morda boste temu lahko nasprotovali prek nastavitev brskalnika (kot je navedeno nižje v razdelku "Kako zavrniti piškotke"), vendar se lahko vaša izkušnja na spletnem mestu poslabša.
6. KAKO DOLGO JE SHRANJENA VAŠA PRIVOLITEV?
Ko sprejmete ali zavrnete vse ali del piškotkov na našem spletnem mestu, se vaša izbira zabeleži za največ 6 (šest) mesecev. To pomeni, da ko ponovno obiščete našo spletno stran, vas v tem obdobju ne bomo več spraševali o uporabi piškotkov, dokler bomo vašo izbiro hranili.
Po tem obdobju vas bomo ponovno prosili, da privolite, zavrnete ali konfigurirate svoje izbire glede uporabe piškotkov.
7. KAKO LAHKO UPRAVLJAM PIŠKOTKE?
Kako zavrniti piškotke?

Če ne želite, da se piškotki uporabljajo in/ali namestijo na vašo napravo prek tega spletnega mesta, bo na vašo napravo nameščen piškotek za zavrnitev, da bomo lahko zabeležili informacijo, da ste zavrnili vse ali del piškotkov. Če izbrišete ta piškotek za zavrnitev, vas ne bo več mogoče identificirati, da ste zavrnili uporabo piškotkov (kar pomeni, da se boste morali znova odločiti, ko boste naslednjič obiskali naše spletno mesto).
Imate več možnosti za upravljanje piškotkov, vključno z nasprotovanjem njihovi uporabi in/ali izbrisom.

Orodje za upravljanje izbire

Na voljo vam je orodje za upravljanje izbire piškotkov, ki vam omogoča upravljanje piškotkov, ki se uporabljajo in/ali shranjujejo na tem spletnem mestu. S klikom na spodnjo povezavo lahko kadar koli dostopate do konfiguratorja in spremenite svoje nastavitve, odvisno od vrste zadevnega piškotka. UPRAVLJANJE PIŠKOTKOV

Nastavitve brskalnika

Prav tako imate možnost upravljanja piškotkov prek svojega brskalnika.
Večina brskalnikov je privzeto nastavljenih tako, da sprejemajo namestitev piškotkov, če pa želite, lahko izberete, da sprejmete vse piškotke, jih sistematično zavrnete ali ali izberete tiste, ki jih sprejemate glede na njihove izvora. Z uporabo brskalnika lahko tudi redno brišete piškotke iz naprave.
Ne pozabite pa konfigurirati vseh brskalnikov vaših različnih naprav (tablic, pametnih telefonov, računalnikov itd.).
Za upravljanje piškotkov in vaše izbire je konfiguracija vsakega brskalnika drugačna. Opisano je v meniju pomoči vašega brskalnika, ki vam bo omogočil, da boste vedeli, kako spremeniti svoje želje glede piškotkov. Na primer:
za Internet Explorer™: https://support.microsoft.com/sl-si/windows/brisanje-in-upravljanje-pi%C5%A1kotkov-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d
za Safari™: https://support.apple.com/sl-si/guide/safari/sfri11471/mac
za Chrome™: https://support.mozilla.org/sl/kb/izboljsana-zascita-pred-sledenjem?redirectslug=kako-omogocite-onemogocite-piskotke&redirectlocale=sl
za Firefox™: https://support.mozilla.org/sl/kb/preprecite-mestom-shranjevanje-piskotkov-podatkov
za Opera™: https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/#cookies

Objavljalni moduli za nasprotovanje uporabi

Če želite onemogočiti določene piškotke tretjih oseb, lahko to storite neposredno na strani izdajatelja piškotkov:
- če želite onemogočiti piškotke Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=si
- če želite onemogočiti piškotke intelliAd: https://login.intelliad.com/optout.php
- če želite onemogočiti piškotke Adobe: https://www.adobe.com/si/privacy/opt-out.html
8. KAKO LAHKO UVELJAVIM DRUGE PRAVICE?
V skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa, popravka, omejitve, prenosljivosti in izbrisa svojih osebnih podatkov. Če želite uveljaviti navedene pravice, si lahko ogledate naše informacije o varstvu osebnih podatkov s klikom na www.renault.si/splosno-vop.html.
9. SPREMEMBE
Ta pravila lahko občasno spremenimo. O tem vas bomo obvestili in/ali zahtevali vašo privolitev, kadar koli bo to potrebno ali zahtevano. Priporočamo, da si ob vsakem obisku našega spletnega mesta ogledate ta pravilnik, da boste seznanjeni z njegovo najnovejšo različico.

Zadnja posodobitev: november 2022