znamka Renault v Sloveniji

KADROVSKE SPREMEMBE V VODSTVU
DRUŽBE GA ADRIATIC, D.O.O.

Podjetje GA Adriatic, d.o.o., je v Sloveniji zadolženo za aktivnosti uvoza in distribucije vozil znamk Renault, Nissan, Dacia, MG in Alpine. S 1. junijem 2023 se je spremenilo vodstvo družbe GA Adriatic. Generalni direktor je postal Petar Nevistić, glavna finančna direktorica pa Sabina Merhar.
Skladno z načrtom Renaulution je Skupina Renault v letu 2022 revidirala svojo distribucijsko organiziranost v Sloveniji. Tako je bil dosežen dogovor med Skupino Renault in Skupino Taavura za prevzem poslov distribucije znamk Skupine Renault (Renault, Dacia, Alpine) ter znamke Nissan v Sloveniji in na Hrvaškem. 

S 1. oktobrom 2022 se je podjetje Renault Nissan Slovenija, d.o.o., tako preimenovalo v GA Adriatic, d.o.o., vodenje pa je začasno prevzel glavni izvršni direktor Lovre Živković, ki sicer vodi uvozništvi znamk Ford in Hyundai na Hrvaškem. Pod njegovim vodstvom je GA Adriatic svojo ponudbo v Sloveniji dodatno razširil še z vozili znamke MG, ki hitro pridobivajo tržni delež. Po končanem tranzicijskem obdobju se gospod Lovre Živković z junijem 2023 ponovno osredotoča na svoje primarno področje vodenja znamk Hyundai in Ford na Hrvaškem. 
Novo vodstvo GA Adriatic, d.o.o. in GA Croatia

Vodenje slovenskega podjetja GA Adriatic, d.o.o., in hrvaškega podjetja GA Croatia je s 1. junijem 2023 prevzel generalni direktor Petar Nevistić. Gre za izkušenega 41-letnega poslovneža, ki dobro pozna zakonitosti avtomobilskega trga. V Renault je namreč zaposlen že 18 let. V tem času je bil vodja tehnične službe, conski manager, direktor poprodaje, od leta 2019 naprej pa direktor prodaje.
Kot glavna finančna direktorica se je družbi GA Adriatic pridružila Sabina Merhar. Na vodstvenih položajih se na različnih funkcijah v računovodstvu in financah kali že več kot 17 let, zdaj pa bo svoje strokovno znanje prenesla še v avtomobilistični svet. 

GA Adriatic od 1. oktobra 2022 uspešno posluje na slovenskem trgu. Z avtomobilskimi znamkami Renault, Nissan, Dacia, Alpine in MG sodi med tri največje avtomobilske uvoznike v Sloveniji s smelimi načrti za nadaljnjo rast.