Tehnologija in inovacije

AMPERE, EVROPSKI IZZIVALEC

Odličnost na področju tehnologije in električnih vozil v prid trajnostnega razvoja.

Boulogne, 8. november 2023 – Ampere, ki pomembno ponazarja »Revolucijo«, tretjo fazo strateškega načrta Skupine Renault, je zagnan, ter postaja prvi povsem evropski akter namenjen električnim vozilom in programski opremi. Družba Ampere je bila ustanovljena 1. novembra 2023. Ampere v okviru strateškega načrta »Renaulution« Skupine Renault uteleša njegovo fazo »Revolution« in uveljavlja nov poslovni model. Za električna vozila in programsko opremo specializirani Ampere združuje 15 let strokovnega znanja s področja električnih vozil in prožno, v inovacije usmerjeno organiziranost. Luca de Meo, glavni izvršni direktor podjetja Ampere ima okrog sebe vodstveno ekipo z mnogimi izkušnjami tako iz Francije kot tudi sveta.
Da bi se soočila z izzivi in priložnostmi, ki jih prinaša preobrazba avtomobilske industrije ter se odzvala na poglavitne podnebne težave, je Skupina Renault ustvarila Ampere, nov model avtomobilskega podjetja. Ta želi postati vodilni evropski proizvajalec na hitro rastočem trgu električnih vozil. Ampere je osredotočen na tehnologijo in uporablja horizontalni model, ki mu omogoča večjo prožnost in večjo inovativnost. Cilj je proizvesti cenovno dostopna vozila v Evropi, ki si jih kupci lahko privoščijo. Ampere se naslanja na 15 let izkušenj in strokovnega znanja na področju električnih vozil ter ima prožno in učinkovito organizacijo za snovanje povsem električnih vozil za evropski trg z edinstveno uporabniško izkušnjo. Ampere je ustanovljen v okviru načrta vključevanja trajnostnih vidikov upravljanja okolja, družbe in podjetja ESG (Environmental, social, and corporate governance) v celotno vrednostno verigo: ne le v izdelke in storitve, ki jih je podjetje razvilo, ampak tudi v postopke, ki so uvedeni za ustvarjanje nizkoogljičnega krožnega gospodarstva.  

Industrijski in tehnološki projekt Ampere ima močen oddelek v Evropi, kjer ima Skupina Renault svoje korenine, edinstveno paleto znanj ter trden industrijski in tehnološki ekosistem, ki zagotavlja celotno vrednostno verigo. Ampere ima enajst lokacij v Franciji, med katerimi so štirje industrijski obrati: industrijsko vozlišče ElectriCity, ki vključuje tri tovarne (Douai, Maubeuge in Ruitz) ter tovarno Cléon. Podjetje zaposluje več kot 11.000 ljudi, od katerih je 35 odstotkov inženirjev, ki skrbijo za snovanje, razvoj, proizvodnjo in trženje visokozmogljivih, varnih in trajnostnih vozil pod blagovno znamko Renault. Vsi skupaj si prizadevajo za izvedbo tega prehoda na električno mobilnost v velikem obsegu.  

»Ustvarjanje novega modela podjetja, specializiranega za električna vozila in programsko opremo, ki deluje od danes: bi lahko bolje ponazorili našo revolucijo in drznost naših ekip? Gre za potrditev videnja trajnostnega podjetja in zagotavljanje, da se to odraža v vsakem procesu in izdelku. Opreti se na sile in odlike skupine ter na novo domisliti vsako početje. Ustvariti strnjeno ekipo in delati za vse. Izkoristiti naše francoske korenine in postati vodilni v Evropi. Potrditi zavezanost našim strankam, našemu planetu in tistim, ki živijo na njem. Načrt za Ampere je odraz ambicij Skupine Renault in izjemno sem ponosen, da lahko uvedem ta pomemben korak naprej.« je dejal Luca de Meo, glavni izvršni direktor Ampere in Skupine Renault.
Celostna grafična podoba, ki združuje tako tradicijo kot preobrazbo
Zaščitni znak podjetja Ampere izhaja iz romba, značilnega za tradicionalni znak Renault, ki odraža njegovo človeško in industrijsko izročilo. Sestavljen je iz več rombov in ponazarja novo konfiguracijo manjših, prožnih ekip, ki so vsaka zase združene po specifičnih strokovnih področjih. Razporeditev teh rombov vzbuja vtis nenehnega gibanja in vzpenjanja k skupnemu cilju. Grafična podoba podjetja Ampere združuje tri glavne barve: skandijevo, Eigengrau in silicijevo sivo, ki ponazarjajo ravnovesje med tehnologijo in toplino, med inovacijami in ljudmi.  
Vodstvena ekipa z mnogimi strokovnimi znanji
Vodstvena ekipa, ki jo vodi Luca de Meo, glavni izvršni direktor družbe Ampere, združuje ljudi iz Skupine Renault in iz širšega kroga avtomobilske industrije ter mednarodnih tehnoloških podjetij. 

Na ravni upravljanja podjetjaso Josep-Maria Recasens, operativni direktor, Cléa Martinet, direktorica za trajnostni razvoj, Vincent Piquet, finančni direktor, Benedicte Lenguin, direktorica za pravne zadeve, Estelle Guillot-Tantay, direktorica komunikacij in Alexandra Malak, direktorica za kadrovske zadeve in delovno okolje.

Na ravni tehnologij in operacij so Luciano Biondo, direktor industrijskih operacij, Emmanuelle Darot, direktorica nabave, Laurence Excoffon, direktorica kakovosti, Luiz Quinalha, direktor proizvodnje v ElectriCity, Olivier Brosse, globalni vodja konstrukcijske osnove za segment C, Philippe Brunet, direktor inženiringa električnih vozil in pogonskih sklopov, Henry Bzeih, direktor za programsko opremo in sisteme, Vittorio d’Arienzo, globalni vodja konstrukcijske osnove za segment B, Luc Julia, direktro za umetno inteligenco, Christian Stein, direktor upravljanja prihodkov in izkušnje kupcev, Ampere ter Gilles Vidal, direktor oblikovanja.

Življenjepisi članov vodstva družbe Ampere so na voljo na tej povezavi(v angleščini).
Ampere je prvo evropsko podjetje, specializirano za električna vozila in programsko opremo. Ampere, ki je del Skupine Renault, snuje, razvija, proizvaja in pod blagovno znamko Renault trži povsem električna vozila z vrhunsko tehnologijo, ki so dosegljiva kar najširšemu krogu kupcev. Izkušnje kupcev ter okoljski in družbeni vpliv se upoštevajo v celotnem procesu razvoja vozila da se zagotovi skladnost z zavezanostjo znamke svojim strankam, planetu in ljudem, ki na njem živijo. Za več informacij obiščite spletno mesto ampere.cars.