Renault predstavlja nov motor

odkrijte Clio LPG

Novi motor, prilagojen za rabo dveh vrst goriva – bencina in avtoplina – TCe 100 LPG. V Sloveniji je ta motor že na voljo na modelu Clio. Prednost motorja LPG so manjši stroški goriva in nižji izpust CO2.

aktualna ponudba

Novi Renault CLIO LPG
že za 118€/mesec s pologom 7.130 € in EKO SKLAD kreditom*;
  • 5 let jamstva;
  • doseg nad 1000 km;
  • 4 zimske pnevmatike**.
podrobnejše informacije o ponudbi
*EKO SKLAD na svoji spletni strani https://www.ekosklad.si/prebivalstvo/pridobite-spodbudo/seznam-spodbud/osebna-vozila-na-plin/osebna-vozila-na-plin-kredit-3 po vnosu v rubriko: hitri informativni izračun kredita nudi naslednje kreditne pogoje za vozilo v vrednosti: 
  • Informativna mesečna anuiteta za novi model Renault Clio equilibre TCe 100 LPG v skupni vrednosti 17.190 € s pologom v višini 7.130€ in financirano vrednostjo 10.060 € za obdobje 96 mesecev, znaša ob najemu kredita preko EKO SKLADA 117,09 € na mesec. Obrestna mera za najem kredita znaša 2,8% (3 mesečni EURIBOR + fiksni pribitek 1,0%). EOM = 4,43 % se lahko spremeni, če se spremeni katerikoli element v izračunu. Skupni znesek, ki ga mora odplačati kreditojemalec, znaša 11.873,85 € od tega znašata zavarovalna premija 122,52 € in strošek odobritve kredita 150,90 €. Kreditojemalec mora kredit zavarovati pri Zavarovalnici Triglav, d.d., Ljubljana, v skladu s pogoji poziva. 
Vse informacije so zgolj informativne narave in temeljijo na informativnem in izračunu kredita na spletni strani EKO SKLADA. Več o kreditih EKO SKLADA za osebna vozila na plin, si lahko preberete na uradni spletni strani https://www.ekosklad.si/. 

GA Adriatic d.o.o. ne odgovarja za informacije objavljene na spletnih straneh EKO SKLADA kot tudi ne za točnost in zanesljivost in celovitost teh informacij in informativnega izračuna kredita, ki je na voljo na spletnih straneh EKO SKLADA. Informativni izračun je narejen na dan 28.09.2023. 
  
Navedena začetna cena je priporočena maloprodajna cena (MPC) in je neobvezujoča ter že vključuje 22-odstotni DDV in DMV. V ceno 17.190 € je že vključen popust v višini 500 €. Ne glede na obliko financiranja, kupec ob nakupu vozila prejme brezplačno jamstvo 5 let ali 100.000 km karkoli se zgodi prej (v obdobju 2 let od nakupa vozila velja tovarniška garancija. Po preteku tovarniške garancije sledi 3 leta podaljšanega jamstva Renault oz. 100.000 km, kar koli se zgodi prej). Ob porabi bencina 6l/100km in plina 7,8l/100km je doseg večji od 1.000 km. Pridržujemo si pravico do napak.  

**4 zimske pnevmatike, do katerih je kupec upravičen, so znamke Sava. V primeru, da takih pnevmatik ne moremo zagotoviti, je kupec upravičen do paketa pnevmatik druge znamke v enaki vrednosti. V primeru, da se kupec odloči za nakup drugih pnevmatik, katerih vrednost je višja od določene pnevmatike, razliko krije sam. Akcija velja od 01. 10. 2023 do 31. 12. 2023. Pridržujemo si pravico do napak.odkrijte LPG

Zakaj kupiti vozilo na plinski pogon?
Zakaj izbrati novi Clio z motorjem na plinski pogon?
Motor na bencin in avtoplin je preverjena rešitev, enostavno uporabna, cenovno dosegljiva in gospodarna pri stroških rabe.
Kako deluje pogon na avtoplin?
V Evropi in večini drugih držav po svetu je sistem za vbrizg avtoplina dodan v obstoječ bencinski motor. Njegova raba terja posebno posodo za avtoplin, ki mora zdržati visok tlak utekočinjenega plina in pa manjše spremembe sistema za vbrizgavanje goriva v motor.
Ali je vozilo na avtoplin varno?
Vgradnja naprave za avtoplin v vozila znamke Renault je postopek, ki poteka v sami tovarni.
Za kupce to pomeni: enostavno naročanje, brez dodatnih opravil in rokov, ter za garancijo in vzdrževanje njihovega vozila v pooblaščeni prodajno-servisni mreži le eno kontaktno osebo, ki je posebej usposobljena za to tehnologijo.
Bencinski motor je že od prvega načrta zasnovan tudi za delovanje na avtoplin. Dodatna posoda za avtoplin je izdelana iz izjemno odpornega jekla in je nameščena na mestu rezervnega kolesa, pri čemer nima stika s posodo za bencin. Tehnični del sistema dopolnjujejo protipovratni ventil, omejevalnik polnjenja na 80 odstotkov, omejevalnik pretoka, elektromagnetni ventil in varnostni ventil.
Menjava načina med vožnjo
Delovanje je za voznika preprosto. Preklop z bencina na avtoplin ali obratno se opravi na dva načina; ročno s preklopom posebnega stikala v prostoru za potnike kadarkoli med vožnjo, pri čemer izbrano gorivo ostaja v rabi tudi ob ponovnem zagonu motorja, ali samodejno, ko je posoda za avtoplin prazna.