pogosta vprašanja in odgovori

VAS ZANIMA VEČ O FLEKSI FINANCIRANJU?

Vaše zaupanje nam pomeni veliko in si želimo, da se počutite udobno in informirano ob vsakem koraku. Za vaše olajšanje smo pripravili seznam najpogostejših vprašanj in odgovorov. V primeru dodatnih vprašanj ali potreb po dodatnih informacijah stopite v stik z nami.
1. Kaj je Fleksi financiranje?
Fleksi je fleksibilna oblika financiranja novega vozila z možnostjo financiranja preko kredita ali finančnega lizinga, ki vam zaradi odkupne vrednosti vozila omogoča nižje mesečne obroke. Ob koncu pogodbe sami izberete možnost, ki najbolj ustreza vašim okoliščinam. V primeru, da se odločite za nakup novega vozila, vam Fleksi zagotavlja odkup vozila s strani vašega pooblaščenega prodajalca po vnaprej določenih pogojih.
2. Kako Fleksi financiranje deluje?
Na začetku plačate prilagodljiv polog, ki znaša med 0 % in 30 % vrednosti vozila. Višino pologa določite sami, pri čemer lahko vaše staro vozilo uporabite kot del pologa. Odkupna vrednost ob koncu financiranja bo določena na osnovi napovedi pričakovanega preostanka vrednosti vozila čez 3 ali 4 leta. To vam omogoča nižji mesečni obrok kot pri klasičnem financiranju.
3. Kaj se zgodi po izteku Fleksi financiranja?

Ob koncu Fleksi financiranja imate na voljo 3 možnosti:

 1. Izberete odkup vašega vozila s strani prodajalca in se po želji odločite za nakup novega vozila.
 2. Financiranje podaljšate in refinancirate zadnji obrok.
 3. Zaključite financiranje s plačilom zadnjega obroka in vozilo obdržite.
  4. Kaj je pogodbena odkupna vrednost vozila?
  To je odkupna vrednost, določena v pogodbi o financiranju, ki jo je potrebno plačati ob koncu financiranja (kot zadnji odkupni obrok). Odkupna vrednost je definirana na osnovi pričakovanega tržnega preostanka vrednosti vozila čez 3 ali 4 leta, upoštevajoč 20.000 prevoženih kilometrov letno.   
  5. Kdo določi vrednost mojega vozila ob koncu Fleksi financiranja?
  V kolikor se ob koncu Fleksi financiranja odločite za prodajo vozila vašemu prodajalcu, vrednost vašega vozila oceni neodvisni strokovnjak. Prodajalec jamči odkup vašega vozila po tej ceni, ki jo določi strokovnjak.
  6. Kaj se zgodi, če je vrednost mojega vozila ob koncu Fleksi financiranja višja od pogodbene odkupne vrednosti vozila?
  Če je vozilo dobro ohranjeno in so tržne razmere za prodajo dotičnega modela vozila ugodne, bo vrednost vašega vozila višja od pogodbene odkupne vrednosti vozila. V primeru, da se ob koncu pogodbe odločite za prodajo vozila vašemu prodajalcu, lahko razliko uporabite kot polog za novo vozilo ali prihranek obdržite.
  7. Kaj se zgodi, če je vrednost mojega vozila ob koncu Fleksi financiranja nižja od pogodbene odkupne vrednosti?

  Ob predpostavki, da bo vaše vozilo ob koncu financiranja v dobrem stanju in znotraj pogodbeno določenih kilometrov, bo najverjetneje vozilo tudi dobro ocenjeno. Če pa je bilo vozilo predelano, ima poškodbe zaradi trka ali če ima vozilo veliko število kilometrov, to lahko vpliva na vrednost vašega vozila.

  V primeru, da se ob koncu financiranja odločite za prodajo vozila vašemu prodajalcu, vozilo pa je s strani neodvisnega strokovnjaka ocenjeno slabše od pogodbene odkupne vrednosti, razliko plačate prodajalcu, le-ta pa plača odkupni obrok po pogodbi o financiranju banki.

  Še vedno pa imate možnost financiranje poplačati po pogodbeni odkupni vrednosti in postati lastnik vozila ali podaljšati financiranje in zadnji obrok refinancirati.

  8. Ali lahko predčasno zaključim Fleksi financiranje?

  Da, Fleksi lahko brez obveznosti predčasno zaključite po izteku dveh let, vendar v tem primeru izgubite možnost odkupa vozila s strani prodajalca po pogojih, določenih v pogodbi o povratnem odkupu. V kolikor financiranje zaključite prej kot v dveh letih, se vam zaračuna sorazmerni delež pridobljenih ugodnosti.  

  9. Kaj lahko vpliva na vrednost mojega vozila ob koncu Fleksi financiranja?

  Vnaprej določena pogodbena odkupna vrednost vozila temelji na predpostavki 20.000 prevoženih kilometrov letno. V kolikor boste prevozili več ali manj kilometrov, to lahko vpliva na vrednost vozila ob koncu financiranja – v primeru presežka kilometrov, bo morda ocena vrednosti vašega vozila zaradi tega nižja ali obratno – vaše vozilo bo bolje ocenjeno in vrednost vozila bo višja od pogodbene odkupne vrednosti. To pa vam prinaša dodaten prihranek, ki ga lahko koristite kot polog za novo vozilo.


  ODKRIJTE OSTALE OBLIKE FINANCIRANJA


  VAS ZANIMA ŠE KAJ?

  Kontaktirajte nas na telefonsko številko 080 1887 ali pa nam pišite na e-naslov financiranje@si.mobilize-fs.com.