Odkrijte sistem Range Optimizer: izbor tehnologij za optimizacijo dosega vožnje

1) Regenerativno zaviranje

Upočasnite in napolnite baterijo! Za optimizacijo dosega vožnje vozila Renault ZOE so naši inženirji razvili povsem nov in revolucionaren sistem, ki omogoča rekuperacijo energije pri upočasnjevanju in zaviranju. Baterija se samodejno polni, ko spustite stopalko za plin in ko pritisnete zavoro.

2) Toplotna črpalka

Želite uporabljati klimatsko napravo ali ogrevanje, vendar ne želite preveč obremeniti baterije vozila Renault ZOE? S sistemom toplotne črpalke Range Optimizer je to mogoče. Je reverzibilen, ne vpliva na vaš doseg vožnje in omogoča 2 funkciji: hlajenje prostora za potnike s standardno in sodobno klimatsko napravo ali ogrevanje prostora s pretvarjanjem toplote iz zunanjega zraka. Pametno!

3) Pnevmatike Michelin Energy™ E-V

Izkoristite prednosti prve serije pnevmatik MICHELIN z izjemno nizkim kotalnim uporom, zasnovanih ekskluzivno za električna vozila. Vse to brez vpliva na zavorno zmogljivost ali lego na cesti vozila Renault ZOE.

Izkoristite prednosti pametnega polnilnika

4) Polnilnik Caméléon™

Polnilnik Caméléon™ vedno uporablja najvišjo stopnjo razpoložljive energije in tako znatno skrajša čas polnjenja. Omogoča vam rekuperacijo znatnega dosega vožnje tudi pri kratkem polnjenju.

Odkrijte prednosti polnilnih postaj, preden se odpravite na pot

5.1) Predhodno ogrevanje ali hlajenje baterije

Nova baterija Z.E. 40 vozila Renault ZOE vam v hladnih mesecih ponuja možnost predhodnega ogrevanja. S to funkcijo ogrejete baterijo vozila Renault ZOE ali jo ohladite, če je to potrebno. Na cesti sistem samodejno ohranja optimalno temperaturo baterije.

5.2) Toplotna predpriprava

S sistemom predhodnega ogrevanja prostora za potnike lahko vklopite ogrevanje ali klimatsko napravo že med polnjenjem vozila Renault ZOE. Pri tej funkciji baterija ne zagotavlja energije za omogočanje toplotnega udobja.