nova vozila Renault

Svetovna premiera: Novi renault espace – tehnološka dovršenost

Novi Espace gre v korak s časom, zato ima visoko tehnologijo tako v notranjščini kot tudi pod pokrovom motorja. S celovito povezljivostjo skrbi za svoje potnike, prav tako pa skrbi tudi za svoj okoljski odtis. Po zunanjih merah je nekaj manjši in tudi za 215 kilogramov lažji od predhodnika, poganja pa ga ultra-učinkovit pogonski sklop E-Tech Full Hybrid 200 KM. Njegova majhna normna poraba (4,6 l/100 km) mu s polno posodo bencina omogoča doseg do 1.100 kilometrov brez potrebe po polnjenju akumulatorja. Novi Espace je gospodaren pri porabi goriva tako, da izpust CO2 najlažje različice znaša le 104 gramov na kilometer.

V skladu z dolgo tradicijo Renaultovih avtomobilov življenja ponuja novi Espace vozne zmogljivosti in varnost na najvišji ravni za vse potnike. Zaslugo za to imajo konstrukcijska osnova Zveze CMF-CD, posebno prirejeno podvozje in 27 vgrajenih pomagal za vožnjo. Užitek za volanom in v vožnji povečujeta sistema MULTI-SENSE in 4CONTROL Advanced, slednji je Renaultov sistem krmiljenja vseh štirih koles.

Začetek prodaje v Sloveniji je načrtovan za jesen 2023.
Novi Espace je pomemben model, ki bo zagotovil in potrdil naš premik v višji razred. Ohranja gene petih predhodnih rodov z umestitvijo v višji razred, z udobnostjo, prostornostjo in svetlostjo. Prav tako pa se je preobrazil v skladu z novimi željami kupcev z vzorčnim hibridnim pogonskim sklopom in edinstveno multimedijsko izkušnjo.” Fabrice Cambolive, glavni izvršni direktor znamke Renault.