nova vozila Renault

Novi Renault Austral: preobrat v notranjosti vozila

Pokukajmo v notranjost prihajajočega vozila Austral.

Po nedavnem razkritju zunanjih obrisov vas novi Renault Austral tokrat s skico vabi na odkrivanje njegove notranjščine. To je priložnost za seznanitev z potovalnim prostorom, ki je osredotočen na potnike, in pri snovanju katerega so se oblikovalci osredotočili na prostornost, dinamičnost in kakovost.

Notranjščina ima vse tradicionalne značilnosti športnih terencev, vendar že na prvi pogled izstopa z visoko postavljeno in široko osrednjo konzolo, poimenovano "console grand confort". Arhitekturna zasnova armaturne plošče ji daje vtis vitkosti in širine, njena povezanost z oblogami vrat pa potnikoma spredaj poudarja občutek sedenja v kokpitu. V kombinaciji s precej visokim pasom vrat pri potnikih ustvarja občutek varnosti. Na sploh so pri oblikovanju uporabljene poševne poteze, ki v celoto vnašajo videz dinamičnosti.

Med značilnimi oblikovnimi elementi novega Renault Austral je tudi jasno strukturirana guba, ki teče ob spodnjem robu karoserije. Nagnjena k sprednjemu delu avtomobila na njegov bok vnaša dinamičnost. Ta nov jezik oblike in načina se oddaljuje od klasične uporabe linij, ki so vzporedne s tlemi in statičnega videza. Ob pogledu s strani Austral deluje, kot da se poganja naprej, kot bi bil v gibanju tudi, ko stoji na mestu.

Ko so potniki udobno in varno nameščeni v zapredku kokpita, se lahko sprostijo in uživajo v presenetljivi izkušnji, ki jo zagotavlja velik zaslon OpenR. Ta osrednji kos potniškega prostora je eden največjih zaslonov na trgu in tudi eden najbolj izvirnih, brez dvoma pa je najbolj prijeten za uporabo. V obliki črke L združuje instrumentno ploščo in osrednji zaslon, ki imata skupno površino 774 kvadratnih centimetrov, po diagonali pa merita 61,72 centimetra (24,3 palcev). Ta napredna tehnologija, ki deluje s sistemom Google Automotive Services, ponuja dovolj svetel prikaz s tako malo odsevi, da nad armaturno ploščo ni več potreben tradicionalen senčnik. Poleg tega, da zaslon OpenR omogoča sprostitev notranjega prostora, mu s svojo »lebdečo« umeščenostjo zagotavlja zelo moderen videz. Uporabniški vmesnik OpenR je nabit z najsodobnejšimi rešitvami povezljivosti in pametnih naprav ter poleg aplikacij Android Auto in Apple CarPlay vključuje tudi iskalnik Google in navigacijo Google Maps. Devet desetin vseh funkcij, ki so v rabi vsak dan, je dosegljivih z enim ali največ dvema klikoma. Zaslon OpenR zagotavlja enako gladko in enostavno uporabo kot pameten telefon in je ena poglavitnih Renault inovacij na področju vgrajenih tehnologij v zadnjih letih.