"Festival automobile international" je izvršil 36. glasovanje za avtomobilske velike nagrade. Oblikovalska študija Renault MORPHOZ nagrajena za kreativnost. Priznanje "Creativ’ Experience" za oblikovalsko študijo morphoz je sprejel Laurens Van DenAcker.

Renault MORPHOZ je futuristični avtomobil, ki predstavlja Renaultovo videnje električne osebne mobilnosti v skupni rabi po letu 2025. Zasnovan je na modularni konstrukcijski osnovi za električna vozila Zveze, poimenovani CMF-EV, ki ponuja več konfiguracij moči, zmogljivosti in dosega, obenem pa tudi prostornosti za potnike in prtljago.

Oblikovalska študija MORPHOZ je prejela veliko nagrado "Creativ’ Experience"

Velike nagrade mednarodnega festivala avtomobilov, ki jih podeljuje žirija strokovnjakov s področij avtomobilskega športa, arhitekture, mode, oblikovanja, kulture in medijev, so priznanja za najlepše avtomobilske in umetniške projekte minulega leta.

Za 36. izvedbo je zaradi izjemnih razmer ob pandemiji "Festival Automobile International" prilagodil svoj format. Razstavo "Concept Cars & Design Automobile" so pripravili na spletu v obdobju od 27. januarja do 7. februarja letos, kar je bila edinstven prikaz oblikovalskih študij, super športnikov in drugih izjemnih avtomobilov ...

Renault MORPHOZ je veliko nagrado "Creativ’ Experience" prejel kot najbolj inovativen, izviren koncept. Laurens van den Acker, direktor oblikovanja Skupine Renault, je to veliko nagrado sprejel na večerni podelitvi nagrad v sredo 29. septembra. Renault je ponosen na to veliko nagrado za ustvarjalnost, saj gre za priznanje za vse ekipe, ki so delale na tem ambicioznem projektu z razmisleki o prihodnosti avtomobila.