Z »Renault eWays«, edinstveno prireditvijo, ki je posvečena električni mobilnosti danes in jutri, se Skupina Renault zavezuje h ogljični nevtralnosti v Evropi do leta 2050. Danes Skupina Renault razkriva dve vozili Renault Megane eVision in Dacia Sapring Electric: nova Daciina revolucija z najbolj dostopnim električnim avtomobilom v Evropi. Pred desetimi leti je iz Renaulta na ceste zapeljal prvi ZOE. Danes se po svetu vozi že 350.000 električnih vozil znamke Renault! Poleg tega ponuja Renault tudi hibride in priključne hibride. S hibridno tehnologijo E-TECH so lahko opremljeni Clio, Captur, Megane, pa tudi prihajajoči Megane Conquest. 

Danes gre Renault še en korak naprej z zavezo, da bo dosegel ničelni CO2 vpliv do leta 2050 v Evropi. Že do leta 2030 načrtuje zmanjšanje emisij CO2 za 50% v primerjavi z letom 2010. Do leta 2022 bodo imeli vsi takrat prodajani novi modeli električno ali elektrificirano izvedenko na trgu, za katerega se ocenjuje, da bo v petih letih kar polovica prodanih vozil predstavljala električna ali hibridna vozila. Med konferenco Renault eWays, od 15. to 27. oktobra, je Skupina Renault delila svojo vizijo tranzicije v brezemisijsko mobilnost prek novih izdelkov in tehnologij. Skupina Renault predstavlja novi mejnik, s katerim se pozicionira kot eden od glavnih igralcev na področju trajnostne mobilnosti in njenega celotnega ekosistema, za danes in za prihodnost. 

Renault predstavlja razstavni prototip Megane eVision. Z njim ponovno izumlja kompaktno kombilimuzino s kombinacijo vizualnih elementov  kupeja in “crossoverja”. 100% električen, ta razstavni prototip z inovativnim dizajnom izkorišča vse prednosti nove Renaultove platforme CMF-EV, razvite posebej za električna vozila. S tem se lahko odmika od tradicionalnih mer in oblikovnih pravil segmenta ter predstavlja nove linije in proporce. Rezultat je kombilimuzina z omejenimi zunanjimi merami in rekordno notranjo uporabnostjo.

Dacia predstavlja svoj majhen in trendovski mestni avto, ki prihaja na trg v letu 2021: Dacia Spring Electric. Dacia Spring se predstavlja s svojim vpadljivim “SUV” videzom, 4 radodarnimi sedeži, rekordno notranjo uporabnostjo, preprostim in zanesljivim električnim pogonom ter pomirjujočim dosegom. Lahka in kompaktna omogoča Dacia Spring do 225 km vožnje v mešanem ciklu WLTP in 295 km v mestnem ciklu WLTP. S tem zagotavlja visoko uporabnost tako v mestu kot tudi v primestnih vožnjah.