Skupina Renault, Nissan Motor Co., Ltd. in Mitsubishi Motors Corporation, člani enega vodilnih avtomobilskih zavezništev na svetu, so danes objavili skupne projekte in dejanja, s katerimi bodo pospešili in oblikovali njihovo skupno prihodnost do leta 2030 ob osredotočenosti na vrednostno verigo na področju mobilnosti.

Načrt sodelovanja 2030 se osredotoča na povsem električna vozila in povezljivo mobilnost. Namen je povečati uporabo skupnih konstrukcijskih osnov, ki naj bi do leta 2026 dosegle 80-odstoten delež. Za 25 milijard evrov naložb v prihodnjih petih letih v podporo ofenzivni strategiji na področju elektrifikacije. S 35 novimi električnimi avtomobili v letu 2030 se bo ponašala z največjo globalno ponudbo električnih vozil, ki bodo temeljila na petih skupnih konstrukcijskih osnovah.Nissan razkriva nov električen avtomobil, zasnovan na konstrukcijski osnovi CMF-BEV Zveze, ki bo v Evropi nadomestil Micro.

Proizvodnja tega avta je načrtovana v Renault ElectriCity, industrijskem centru za električna vozila na severu Francije. Okrepitev skupne strategije bo zelo močno vidna na področju akumulatorjev s ciljem, da do leta 2030 dosežejo globalno proizvodno zmogljivost 220 GWh. Nissan bo obenem vodil razvoj prelomne tehnologije akumulatorja s trdnim elektrolitom, od katere bodo imeli korist vsi člani 

Zveze.Renault pa bo vodil razvoj skupne centralizirane električne in elektronske arhitekture in bo na trg uvedel prvo povsem s programsko opremo določeno vozilo do leta 2025.