Faurecia in Skupina Renault sta 19. februarja objavila odločitev za sodelovanje na področju sistemov za shranjevanje vodika za lahka gospodarska vozila na vodik.

Od konca leta 2021 naprej bo Faurecia dobavljala sisteme za shranjevanje vodika za prvo serijo lahkih gospodarskih vozil. Te sisteme bodo razvili in izdelali v njihovem globalnem centru strokovnega znanja v mestecu Bavans v Franciji. Glede na rast obsega bodo povečanje proizvodnje dosegli v novi namenski tovarni sistemov za shranjevanje vodika, ki jo Faurecia namerava zgraditi v kraju Allenjoie v Franciji.

Mathias Miedreich, izvršni podpredsednik Faurecia Clean Mobility je dejal: "To sodelovanje je pomembna ponazoritev našega skupnega videnja glede širitve rabe vodika kot temeljnega kamna energijskega prehoda in kot popolne rešitve za prevoze brez izpustov. Tehnologija električnih vozil z gorivno celico bo osvojila pomemben delež v mešanici pogonskih sklopov do leta 2030 in zaradi tega Faurecia pomemben del virov namenja pospeševanju njene uvedbe."

Gilles le Borgne, izvršni podpredsednik Skupine Renaulr za inženiring je dodal: "To sodelovanje na področju sistemov za shranjevanje vodika se ujema z našo strategijo, ki predvideva pripravo rešitve na vodik, ki bo vključena v prodajno ponudbo lahkih gospodarskih vozil in naj bi na tem naglo rastočem trgu v Evropi dosegla več kot 30-odstoten delež. Podpira tudi ambicijo nas in našega partnerja Plug Power, da zgradimo edinstveno ponudbo v celotni vrednostni verigi od gorivnih celic do zelenega vodika, prav tako pa tudi nove dejavnosti za ustvarjanje vrednosti v Franciji."