XCEED je nova rešitev za evropsko avtomobilsko industrijo, ki s tehnologijo veriženja blokov olajša certificiranje skladnosti komponent vozil od zasnove do proizvodnje. Razvila in izdelala so jo podjetja Faurecia, Skupina Renault, Knauf Industries, Simoldes in Coşkunöz v sodelovanju z IBM. Rešitev je v polnem obsegu na voljo proizvajalcem avtomobilov in dobaviteljem po vsem svetu po tem, ko je uspešno prestala preizkus v Renaultovi tovarni Douai. Najprej jo bodo uvedli v obratih partnerjev v okolici Renaultovih tovarn Bursa, Douai in Palencia. Rešitev XCEED je zdaj na voljo proizvajalcem avtomobilov in dobaviteljem po vsem svetu, ne glede na njihovo velikost in v celotni dobaviteljski verigi.

Orodje za zadovoljitev naraščajočih potreb po preglednosti - XCEED izboljšuje odzivnost in učinkovitost v obdobju vedno strožjih predpisov. Septembra 2020 so začeli veljati novi predpisi o nadzoru trga, ki uvajajo okrepljeno kontrolo vozil, ki so že na trgu. Celotna proizvodna veriga mora torej svojo strukturo prilagoditi tako, da se bo lahko kar hitreje odzivala na zahteve regulatornih organov.

Vključujoča platforma v prid evropske avtomobilske industrije - Namera z XCEED je zagotoviti orodje za sledljivost in skladnost za celoten ekosistem evropske avtomobilske industrije kot odgovor na predpise in zahteve kupcev, obenem pa okrepiti konkurenčnost evropske industrije in njeno tehnološko samostojnost. XCEED je zasnovan tako, da je vključujoč in da omogoča vsem svetovnim akterjem avtomobilske industrije, od multinacionalk do malih in srednje velikih podjetij dostop do zmogljivega skupnega digitalnega orodja. 

Istočasno je Paule Marot, nadarjena in dobro poznana dekoraterka, napisala Pierru Lefaucheuxu predlog, da vnese nekaj barv v pretirano "bledo" Renault ponudbo, ki ni več ustrezala željam kupcev tistega časa. To je bilo sprožilo. Z letom 1953 se je začelo sodelovanje med Paule Marot in Renaultom. Svojemu slovesu na področju tkanin in tapet je dodala še uveljavitev kot svetovalka za avtomobilske barve, kar je bila nova stroka po meri te velike dame. »Njej se moramo zahvaliti za uvedbo pravih raznolikih barv v Renault ponudbo, kar je prispevalo k uspehu modela Dauphine, ki je bil takrat na voljo z bogato paleto 30 pastelnih barv …,« kar je bila novost, pravi François Farion. Paule Marot je tudi zaslužna za ustanovitev Renault oddelka za barve in materiale.

Platforma XCEED bo pomagala zagotavljati boljše in bolj učinkovito upravljanje skladnosti, hkrati pa zagotovila upoštevanje zaupnosti, intelektualne lastnine in lastništva podatkov vsakega podjetja posebej. Edinstvena a po vsem avtomobilskem ekosistemu porazdeljena platforma je zelo dober način, kako lahko industrija izpolni naraščajoče zahteve predpisov ne da bi morala pomnožiti kompleksna usklajevanja podatkov.