• Mesec junij je potrdil komercialno oživljanje evropske prodaje vozil, ki se je po prekinitvi najhujših ukrepov zaradi pandemije začela v maju.
  • Več kot 11.000 vozil Renault ZOE so evropski kupci naročili v juniju.
  • Več kot 10.000 vozil Renault ZOE je bilo v juniju registriranih po Evropi.
  • Skupina Renault potrjuje svojo zavezanost k izpolnitvi ciljev CAFE.

V mesecu maju, ob postopnem ukinjanju pandemskih ukrepov, je Skupina Renault v Evropi zabeležila 56% povečanje prodaje modela ZOE v primerjavi s prejšnjim mesecem. Mesec junij je ta trend potrdil in okrepil z novim rekordom. Skupina Renault je zabeležila 11.158 naročil za novi ZOE v Evropi. S 7.050 naročili modela ZOE v enem samem mesecu je Francija, največji trg za električna vozila za Skupino, zabeležila trikrat več naročil (+355%) kot v juniju 2019. 

 

Tudi drugod po Evropi prodaja ponovno narašča. V Nemčiji je denimo število naročil za ZOE naraslo za 117% na skupaj 1.990 vozil. Ob omenjenih naročilih je Skupina zabeležila rekordno število registracij: 10.944 vozil ZOE v Evropi, kar predstavlja porast za 107% v primerjavi z junijem 2019. Ti dobri prodajni rezultati, dolgoletne izkušnje z razvojem 100% električnih vozil in prihajajoča ponudba hibridnih modelov (CLIO Hibrid, CAPTUR Priključni hibrid in MEGANE Grandtour Priključni hibrid), potrjujejo načrte Skupine za doseg zahtevnih emisijskih ciljev CAFE.

 

Število registracij novih vozil ZOE v juniju je s 45 vozili tudi v Sloveniji doseglo največje število v letošnjem letu, s čimer je bil ZOE junija najbolj prodajani električni avto v Sloveniji. Seveda je tu veliko vozil, ki bi mogla biti predana že prej, a se je zaradi korone prodaja potem začasno zaustavila, vseeno pa nas to navdaja z upanjem, da bo prodaja električnih vozil v Sloveniji začela prevzemati večji delež kot do sedaj.