Boulogne-Billancourt, četrtek 6. maja 2021 – Luca de Meo je danes z ekipo Renault predstavil videnje znamke: vodilne na področju energijskega prehoda, z najsodobnejšimi tehnologijami in storitvami, vse to v okviru bolj trajnostnega in odgovornega modela.

Renault, prisrčna in ljudem prijazna znamka, se podaja v novo obdobje vnašajoč val modernosti v evropsko avtomobilsko industrijo.

Z »Novim valom« (Nouvelle Vague) se bo Renault preobrazil v znamko tehnologij, storitev in čiste energije, ponujal bolj povezljiva vozila življenja in bolj trajnostne rešitve mobilnosti. To je skladno z gensko zasnovo znamke, ki je 20. stoletje preživela z razvojem v vsakem obdobju, ponujanjem inovativnih in neomajno modernih vozil. V letu 2021 se Renault bolj kot kdajkoli odziva na pričakovanja po odgovorni, razogljičeni, varni in prilagodljivi mobilnosti, ki bo skladna s potrebami uporabnikov.

Med konferenco Renault Talk #1 je Luca de Meo potrdil smer, ki so jo začrtali za znamko in je v jedru strateškega načrta Skupine poimenovanega Renaulution:

  • Renault bo kot vodilna znamka energijskega prehoda leta 2030 najbolj "zelena" evropska znamka, katere devet desetin prodanih vozil bo elektrificiranih.
  • Z vrhunsko tehnologijo in storitvami znamka Renault oblikuje prihodnost mobilnosti v naših mestih predvsem preko projekta "Software Republique". Več kot 2.000 inženirjev petih podjetij, ki so vodilna v svojih panogah, bo prispevalo svoje strokovno znanje na področjih kibernetske varnosti, umetne inteligence, obdelave podatkov, programske opreme in mikroelektronike za razvoj rešitev mobilnosti "na ključ" za mesta in upravna območja.
  • Renault z Re-Factory, prvim evropskim središčem krožnega gospodarstva, prehaja na bolj trajnosten in bolj odgovoren model, po katerem bodo prenovili in reciklirali do 120.000 vozil na leto (vključno z električnimi vozili). Skoraj 80 odstotkov recikliranih strateških snovi bo ponovno uporabljenih za izdelavo novih akumulatorjev. Do leta 2030 bo Renault postal proizvajalec avtomobilov z največjim deležem recikliranih snovi v novih vozilih na svetu.
  • Renault svojo ponudbo "vozil življenja" preusmerja v višje segmente: do leta 2025 bo predstavil sedem modelov segmentov C in D, ki bodo prav vsi elektrificirani. Megane Conquest je glasnik te ofenzive. Zelo kmalu bo prišel novi Megane E-TECH Electric, ki bo utelešenje prihodnjega rodu povezljivih in povsem električno gnanih vozil. Ne nazadnje bo hibridna tehnologija E-TECH deležna stalnega razvoja, da bo prihodnjim vozilom segmentov C in D zagotavljala kar največjo učinkovitost in užitke v vožnji.

Da bi ta smoter hranili še naprej, se je Skupina Renault odločila, da poleg Odbora deležnikov  še pred koncem leta ustanovi tudi poseben Odbor za smoter. Ta odbor, v katerem bodo mednarodne osebnosti z zelo raznolikimi obzorji in strokovnimi znanji, bo Upravnemu odboru svetoval z analizami in priporočili v zvezi s strategijo Skupine.