Renault je presegel število 300.000 prodanih električnih vozil v Evropi odkar je na trg uvedel svojo paleto tovrstnih modelov. V Franciji je število registracij modela Renault ZOE že večje od 100.000. Renault je vodilna znamka električnih vozil v Evropi od leta 2010.

Renault je v Evropi v prvi polovici leta prodal že več kot 300.000 električnih vozil. Obenem je bilo samo v Franciji registriranih več kot 100.000 primerkov modela ZOE. Ta dva mejnika poudarjata Renaultov vodilni položaj na evropskem trgu električnih vozil in nenehno rast njegove prodaje v tem sektorju vse od leta 2010.

Pionir in vodilna znamka na področju električne mobilnosti v Evropi od leta 2010.

Skupina Renault si kot pionir in vodilni akter na področju električnih vozil prizadeva za njih množično uvedbo v prid ekološkemu prehodu. V prvem polletju letošnjega leta je prodaja znamke Renault zrasla za 38 odstotkov na več kot 42.000 vozil. Prodaja modela ZOE v Evropi je zrasla za skoraj 50 odstotkov na 37.540 primerkov.

Po devetih mesecih: ZOE vodilni model na rastočem trgu

Zgoraj zapisanemu danes že lahko dodamo tudi podatke o prodaji v prvih devetih mesecih leta 2020. Številke samo potrjujejo in nadaljujejo polletne trende.Znamka Renault ostaja vodilna na trgu električnih vozil v Evropi, ki je zrasel za 107,2 odstotka. ZOE je najbolje prodajano električno vozilo z 157,4-odstotno rastjo prodaje na več kot 27.000 primerkov v četrtletju. Dobra raven naročil za vozila s hibridnim in povsem električnim pogonom tako krepi zmožnost Skupine, da doseže svoje cilje za leto 2020 v okviru CAFE.Z začetkom sprejemanja naročil za Twingo Electric, najnovejši električni Renault, ki bo kupcem na voljo že za 11.490 eur (po odbiti subvenciji) se demokratizacija električne trajnostne mobilnosti nadaljuje. Še posebej smo tu ponosni na dejstvo, da je ekskluzivni proizvajalec električnega Twinga za vse trge prav novomeški Revoz!