Od leta 2023 bo Mitsubishi Motors svojo ponudbo na določenih evropskih trgih dopolnil z dvema modeloma, ki ju bo izdelovala Skupina Renault. Skupina Renault in Mitsubishi Motors Corporation sta danes napovedala nov korak v sodelovanju v okviru Zveze. Pri Mitsubishi Motors so se odločili, da bodo svojo ponudbo na določenih pomembnih evropskih trgih dopolnili s prodajnima uspešnicama Skupine Renault v Evropi, ki že izpolnjujeta predpisane zahteve. Od leta 2023 bo Mitsubishi Motors tako prodajal dva »sestrska modela«, ki ju bodo izdelovali v tovarnah Skupine Renault na istih konstrukcijskih osnovah a z razlikami, ki bodo odražale gene znamke Mitsubishi. Ponudba modelov, v kateri bodo nedavno predstavljeni Mitsubishi Eclipse Cross PHEV in pri Renault razvita »sestrska modela«, bo podjetju Mitsubishi Motors omogočila bolj konkurenčen nastop na trgu.

"Veseli me, da Mitsubishi Motors pripravlja novo ponudbo za Evropo. Cilj Zveze je povečanje konkurenčnosti in omogočanje bolj učinkovite souporabe virov v prid vseh treh podjetij. Maš pristop je sodelovalen, zanašajoč se na vzajemno spoštovanje z jasnim namenom izboljšanja poslovanja vsakega od podjetij, ob tem pa vsakemu od njih dopustiti, da izkoristi svoje lastne prednosti, se izogne podvajanju virov in izboljša učinkovitost," je dejal Jean-Dominique Senard, predsednik operativnega sveta Zveze in Renault.

"Pri Mitsubishi Motors smo veseli sprejema modelov znamke Renault, ki bosta okrepila ponudbo Mitsubishi na evropskem trgu in nam tudi prinesla nove kupce. Mitsubishi Motors je v Evropi  uvedel strukturne reforme in odločitev o zaustavitvi razvoja novih modelov za evropski trg, ki je bila objavljena julija 2020 skupaj z našim srednjeročnim načrtom, ostaja v veljavi. Vendar bomo zahvaljujoč temu sporazumu v Evropi lahko ponudili nove modele, razvite in izdelane v Evropi, skupaj s poprodajno dejavnostjo Mitsubishi Motors," je dejal Takao Kato, glavni izvršni direktor Mitsubishi Motors.

"Naš nov pristop v okviru Zveze z osredotočanjem na projekte z učinkom in smislom se konkretno udejanja. Ta pragmatična pobuda za ustvarjanje vrednosti bo delovala v prid dejavnosti naših tovarn, geografskega dosega naših partnerjev in bo vidna tudi na evropskih cestah ter ulicah. Ta krasen projekt izpolnjuje vsa pričakovanja partnerjev s področja oblikovanja, izpolnjevanja predpisov in poslovnih priložnosti. To je tudi glavni smoter Zveze in v Skupini Renault smo zelo veseli, da lahko prispevamo k temu novemu koraku v zgodovini tega sodelovanja," je dejal Luca de Meo, glavni izvršni direktor Skupine Renault. 

V skladu z napovedjo Zveze maja 2020 Skupina Renault, Nissan Motor Co., Ltd. in Mitsubishi Motors, člani ene vodilnih avtomobilskih zvez na svetu, nadaljujejo z razvojem različnih pobud, katerih cilj je izboljšanje konkurenčnosti in donosnosti vseh treh partnerskih podjetij z izrabo specifičnih prednosti in zemljepisnih adutov vsakega od njih.