Boulogne-Billancourt, 6. september 2020 – S preimenovanjem svojega moštva v Alpine od začetka sezone 2021 naprej se je Skupina Renault odločila, da barve francoske odličnosti postavi v osrčje formule 1. Znamka Alpine je že prepoznana po svojih rekordih in uspehih v vzdržljivostnih dirkah in reliju, zato bo njeno ime povsem naravno našlo svoje mesto tudi v vrhunskosti, prestižnosti in športnih predstavah formule 1. Znamka Alpine, simbol športnosti, elegantnosti in okretnosti, bo zadolžena za zasnovo in izdelavo dirkalnika, kar bo poklon strokovnemu znanju, ki je ustvarilo serijski model A110. Za Alpine bo to ključna etapa za pospešitev razvoja in ugleda znamke. Pogonski sklop moštva bo še naprej deležen edinstvenega strokovnega znanja in izkušenj Skupine Renault na področju hibridnih pogonskih sklopov, ohranjeno pa tudi njegovo ime E-TECH. Podpis novih sporazumov Concorde, ki določajo tudi omejitev proračunov in uvedbo novega tehničnega pravilnika s sezono 2022, potrjuje, da je Skupina bolj kot kdajkoli odločena vrniti se na zmagovalne odre in zmagovati v novih barvah svojega moštva.

Luca De Meo, glavni izvršni direktor Skupine Renault: "Alpine je čudovita znamka, močna in živahna, ki na obraze svojih ljubiteljev prinaša nasmeh. Z uvedbo znamke Alpine, tega simbola francoske odličnosti, v najbolj prestižen razred svetovnega avtomobilskega športa bomo nadaljevali pustolovščino konstruktorja v prenovljenem kraljevskem razredu. Sanjsko znamko postavljamo ob bok največjim imenom, da bi zagotovili napete dirke, za katere bodo poskrbeli in jih spremljali pristni navdušenci. Alpine bo v formulo 1 prinesla tudi svoje vrednote: elegantnost, domiselnost in drznost."

Cyril Abiteboul, vodja moštva Renault DP World F1 Team: "Ta sprememba prihaja v ključnem trenutku na poti moštva in športa. Alpine v svet formule 1 prinaša nov pomen, nove vrednote in nove barve skupaj s tekmovalnim duhom iz drugih okolij in francosko ustvarjalno okretnostjo. To bodo aduti v pripravah na spremembe v letu 2022. Nov regulativni in finančni okvir bo vzpostavil pogoje za avtomobilski šport, bo bolj pravičen pri razdelitvi prihodkov, bolj enostaven in napredno voden. Uvedba »proračunske kapice« bo končala stroškovno tekmo in sodelujočim moštvom, podpisnikom sporazumov omogočilo vrednotenje po njihovi športni vrednosti. Alpine ima v formuli 1 svoje mesto in se lahko poteguje za zmago."