Moštvo Renault DP World F1 je osvojilo še eno uvrstitev na zmagovalni oder z odlično vožnjo Daniela Ricciarda in drzno strategijo v dirki za VN Emilije Romanje v Imoli. S tem se je moštvo povzpelo na tretje mesto v razvrstitvi za svetovno prvenstvo konstruktorjev.

Esteban Ocon je na žalost moral odstopiti v 28. krogu zaradi suma na okvaro menjalnika, kar pa je še treba preiskati. Francoz je na začetku dirke vozil blizu roba vodilne deseterice, a je potem zaradi težav nazadoval in bil naposled prisiljen v odstop. 

Ricciardo je dirko začel s petega startnega mesta in takoj napredoval na četrto mesto, ki ga je na mehkih pnevmatikah uspešno branil pred Gaslyjem in Leclercom. Po odstopu Gaslyja je Ricciardo lahko zapeljal v boks po trde pnevmatike in ohranil prednost pred Leclercom kljub močnemu pritisku dirkača Ferrarija. Medtem je pred oba smuknil Perez, ki pa ni imel več toliko sreče v 51. krogu, ko je zaradi Verstappna, ki je obtičal ob stezi, nanjo zapeljal varnostni avtomobil. Perez je zavil v boks po sveže pnevmatike, Ricciardo pa je napredoval za dve mesti, na starih pnevmatikah zdržal do cilja in osvojil drugo letošnjo uvrstitev moštva Renault DP World F1 na stopničke, ki je hkrati Ricciardova 31. v formuli 1.

Ocon je dirko začel z dvanajstega mesta na srednje trdih pnevmatikah. Svoje mesto je ob startu ohranil in za le dve sekundi zaostajal za desetouvrščenim, ko je zavil v boks po trde pnevmatike. Kmalu zatem so se zanj začele težave in večkratnim poskusom, da bi jih odpravil med vožnjo, je naposled v 28. krogu moral odstopiti.

Moštvo Renault DP World F1 ima zdaj skupno 135 točk, s katerimi se je štiri dirke pred koncem sezone povzpelo na tretje mesto v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo konstruktorjev.