Mobilize je ena od štirih novih poslovnih skupin, ki so ustanovljene v okviru Skupine Renault. Mobilize ponuja storitve na področju mobilnosti, energije in podatkov drugim znamkam in partnerjem in se pri tem naslanja na najboljše odprte ekosisteme. Mobilize razkriva prototip EZ-1, namensko zasnovan avtomobil za mestno souporabo. Mobilize cilja na stranke, ki želijo izbrati bolj trajnostne, skupnostne oblike mobilnosti. Mobilize je odgovor na nove potrebe uporabnikov in spodbuja vznikanje novih trajnostnih energijskih ekosistemov, ki so v skladu s ciljem Skupine Renault doseči ogljično nevtralnost in ambicijo, da razvije ustvarjanje vrednosti v krožnem gospodarstvu.

MOBILIZE, znamka s poslanstvom sega onstran avtomobila. Znamka ponuja nove rešitve prevoza oseb in blaga od točke A do točke B z ali brez vozila. Nove ponudbe mobilnosti so odgovor na potrebe potrošnikov, podjetij, mest in regionalnih oblasti. Mobilize združuje dejavnosti Skupine Renault na področjih rešitev mobilnosti, energije in podatkov, ob tem pa izrablja strokovno znanje RCI Bank & Services na področju financiranja ter upravljanja in optimiziranja voznih parkov.

Znamka bo spodbujala partnerstva in nove odprte ekosisteme, s tem pridobivala znatne časovne prednosti in ekonomije obsega, hkrati pa avtomobilski panogi pomagala premagovati velike izzive, ki so zmanjšati razkorak med uporabo in stroški vozila, saj so danes avtomobili neuporabljeni kar 90 odstotkov časa, izboljšati ohranjanje vrednosti, da bi preprečili izgubo polovice vrednosti novega vozila v zgolj treh letih in prispevati k doseganju cilja ničnega izpusta CO2.

"Z velikim zanosom bomo spremljali preobrazbo avtomobilskega sveta, ki se bo od lastništva premaknil k uporabi, kjerkoli in kadarkoli boste imeli potrebo po tem. Onstran avtomobilov bo Mobilize ponujal široko paleto inovativnih storitev na področjih mobilnosti, energije in podatkov. Z raznimi partnerstvi bomo nenehno poskušali maksimirati rabo avtomobila s poenostavljenimi, bolj trajnostnimi in dosegljivimi potmi za potnike in blago, ob tem pa zmanjševali vplive na okolje," je povedala Clotilde Delbos, glavna izvršna direktorica znamke Mobilize.