Vse, kar morate vedeti o nakupu električnega vozila Renault Z.E.

Pridobite vse potrebne informacije o nakupu vozila Z.E. (nižji stroški vzdrževanja, najem baterije).

Zakaj kupiti električno vozilo Renault?

Ponudba električnih vozil Renault

Vozilo brez emisij

Električna vozila Renault so okolju prijazna, saj med vožnjo ne sproščajo emisij, hkrati so ekonomična, zaradi nizkih stroškov uporabe. Z našo ponudbo Z.E. vozil vam nudimo električno mobilnost in popolno doživetje vožnje, ki je okolju prijazno in brez CO2 izpustov.

Katere prednosti glede vzdrževanja ima električno vozilo?

Nižji stroški vzdrževanja

Stroški vzdrževanja električnih vozil so nižji. Električno vozilo je lažje in stroškovno cenejše za vzdrževanje. Na primer: olje v vozilu na gorivo je potrebno redno menjati, da bi zagotovili pravilno mazanje in hlajenje bloka motorja.

Medtem pa je menjava olja pri električnim vozilom preteklost, saj električni motor ne potrebuje mazanja. Poleg tega pa imajo zavorne ploščice, diski in bobni bistveno daljšo življenjsko dobo pri električnih avtomobilih.

Vzdrževanje električnega vozila

Zakaj najeti baterijo Renault Z.E.?

Zmogljivost električnega vozila Renault

Pogodba o najemu baterije vam zagotavlja, da boste imeli baterijo vedno v brezhibnem stanju, z vsaj 75 % prvotne zmogljivosti. V primeru kakršnihkoli težav Renault poskrbi, da se vaša baterija hitro popravi ali zamenja. S tem, ko imate baterijo v najemu, lahko koristite tudi prednosti brezplačne pomoči, saj je uporabnik 2x na leto upravičen do vleke do najbližje polnilnice, tudi če se je baterija popolnoma izpraznila po njegovi krivdi.

Najem baterije Z.E.

V primeru, da se odločite za najem baterije, je v času najema baterije Renault odgovoren za celoten življenjski cikel baterij in za nadzor nad njihovim vplivom na okolje, od proizvodnje do recikliranja. Ob koncu življenjske dobe baterije Renault financira in organizira recikliranje po ustreznih kanalih, ki so skladni z okoljskimi standardi.

Pogodba o najemu baterije električnega vozila Renault

V primeru, da se odločite za najem baterije kot alternativo nakupu vam Renault ponuja različne ugodnosti povezane z električno tehnologijo. Cena najema baterije je odvisna od predvidenih prevoženih kilometrov na letni ravni. Obrnite se na vašega Renault svetovalca in se posvetujte, glede razpoložljivih možnosti najema baterije ter izberite tisto, ki vam najbolj ustreza.

Nadaljnja prodaja baterije Z.E.

V primeru najema vam ni treba avtomatično vključiti popusta za baterijo pri nadaljnji prodaji vozila Renault Z.E.. Kupec z nami podpiše pogodbo o najemu, da bo deležen enakih jamstev.

NEDC ali WLTP - kateri standard je veljaven?

Certificiranje dosega vožnje

Sklop obveznih preizkusov

V sklopu protokolov certificiranja, ki so ključni za merjenje porabe in dosega vožnje električnih vozil, je bilo opravljenih več obveznih testov, ki temeljijo na standardnih voznih ciklih (čas, hitrost, oprema, temperatura, itd.). Pred septembrom 2017 je veljal standard Novi evropski vozni cikel (NEDC), nato ga je nadomestil standard WLTP.

WLTP je glede na vse izvedene teste bolj reprezentativen kot NEDC. WLTP rezultati so veliko bližje tistim, ki jih doživite na vsakodnevnih potovanjih, saj upoštevajo tip vozila, opremo in izbrane možnosti. Praktično gledano doseg vožnje in poraba, izmerjena po protokolu WLTP, natančneje odražata dejansko porabo v primerjavi z meritvami z NEDC.

Vsa vaša vprašanja o električnih motorjih

NAŠA ELEKTRIČNA VOZILA

NAŠA HIBRIDNA VOZILA

Z nadaljevanjem brskanja po tem spletnem mestu se strinjate, da Podjetje Renault Nissan Slovenija in njeni partnerji uporabljajo piškotke za analiziranje delovanja in učinkovitosti spletne strani, ponujanje prilagojenih oglasov glede na vaše zanimanje in interaktivnih dejavnosti na družbenih omrežjih.
Več o tem