Vožnja s priključnim hibridnim vozilom

Odkrijte radosti vožnje s priključnim hibridnim vozilom in električnim motorjem.

Kakšne so razlike med vožnjo s hibridom in priključnim hibridom?

Vožnja s polnilnim hibridom

Kot bi vozili električno vozilo!

V obeh primerih lahko vozilo s hibridno tehnologijo vozite v električnem pogonu, s tem, da lahko pri hibridu opravite do 80 % vožnje v električnem pogonu, medtem ko pri priključnem hibridu lahko vozite v 100 % električnem načinu.

 

Edina razlika v tehnologijah med hibridi in priključnimi hibridnimi vozili je velikost baterije. Priključni hibrid ima 9,8 kWh zmogljivo baterijo, medtem ko se hibrid ponaša z 1,2 kWh zmogljivostjo baterije.


Baterija z večjo zmogljivostjo v priključnem hibridnem vozilu lahko shrani več energije, kar omogoča večji doseg in večje razdalje v polnem električnem načinu. Za polnjenje baterije so priključni hibridi opremljeni s funkcijo E-Save.

 

Ali je priključni hibrid primeren za večje razdalje?

Povečan doseg vožnje

E-TECH priključni hibridi omogočajo večji doseg vožnje, tako da lahko z njimi prevozite večje razdalje. To vam omogoča E-TECH tehnologija, ki je poleg bencinskega motorja opremljena še z dvema elektromotorjema in baterijo.

 

Baterija z 9,8 kWh v priključnem hibridu zagotavlja bistveno več energije. S priključnim hibridom lahko opravite razdaljo do 65 km (po WLTP*) in vozite do 135 km/h v polnem električnem načinu.

Doseg vožnje polnilnega hibridnega vozila

Ali lahko priključni hibrid vozimo brez bencina?

Čeprav speljevanje vozila zagotavlja električni motor, priključni hibrid ne more delovati brez bencina. Da bi lahko vozilo pravilno delovalo, je potrebno za namene motorja na notranje izgorevanje, dolivati bencin.

Kateri menjalniki so na voljo pri priključnem hibridu?

Priključni hibrid ima: dva elektromotorja, motor z notranjim izgorevanjem in baterijo. Tako lahko vozite v celoti v električnem načinu ali pa s pomočjo hibridnega menjalnika.

 

Električni motor se uporablja izključno ob speljevanju, nato vozilo preklopi na hibridni način, ki je odvisen od različnih dejavnikov  pri vožnji. Vsekakor vam stikalo omogoča, da sami izberete želeni način vožnje.

 

Ali priključni hibrid nudi optimizirano električno vožnjo?

Pogonski sklop E-TECH je Renault razvil in patentiral na podlagi svojih izkušenj s tehnologijo razvoja električnih vozil. Vozila z novim E-TECH priključnim hibridom, ki združuje bencinski motor, dva električna motorja in inovativen menjalnik. E-TECH priključni hibrid vam s tem ponuja optimizirano električno vožnjo in največji užitek za volanom.

Odkrijte našo tehnologijo E-TECH priključnega hibrida

voiture hybride rechargeable renault

NAŠA ELEKTRIČNA VOZILA

NAŠA HIBRIDNA VOZILA

Z nadaljevanjem brskanja po tem spletnem mestu se strinjate, da Podjetje Renault Nissan Slovenija in njeni partnerji uporabljajo piškotke za analiziranje delovanja in učinkovitosti spletne strani, ponujanje prilagojenih oglasov glede na vaše zanimanje in interaktivnih dejavnosti na družbenih omrežjih.
Več o tem