Kako delujejo priključna hibridna vozila?

Baterija, doseg vožnje, polnjenje: preberite razlago, da boste razumeli delovanje priključnih hibridnih vozil s kombinacijo izgorevalnega in električnega motorja.

Kakšne so razlike v delovanju hibridov in priključnih hibridov?

Električni priključni hibrid

E-TECH priključni hibrid: skoraj 100 % električen

Pri priključnem hibridu lahko opravite vožnjo v 100 % električnem načinu, medtem ko pri hibridu lahko opravite do 80 % vožnje na elektriko. V primerjavi s hibridom se priključni hibrid v celoti napolni, saj ima baterija večjo zmogljivost.

 

Priključni hibrid ima možnost  tako samodejnega polnjenja z regenerativnim zaviranjem, kot tudi polnjenja kot običajno električno vozilo preko električnega omrežja. To pa vam omogoča vožnjo v polnem električnem načinu tudi na dolgih razdaljah. Vsekakor pa lahko s tehnologijo MULTI-SENSE izbirate med različnimi načini vožnje.

Kakšen je doseg vožnje priključnega hibridnega vozila?

Baterija z velikim dosegom vožnje

Baterija pri hibridnem vozilu vam omogoča odličen doseg vožnje. Vozila z E-TECH priključnim hibridom so v mestnem ciklu opremljena z 9,8 kWh (400 V) baterijo z dosegom do 65 km (po WLTP*) v polnem električnem načinu vožnje.

Doseg vožnje priključnega hibridnega vozila

V kolikšnem času se izprazni baterija priključnega hibrida?

Hibridna tehnologija optimizira električno porabo vašega vozila in se samodejno napolni pri regenerativnem zaviranju, in sicer, ko se vozilo upočasni, saj električni motor deluje kot generator.

Energija, ki nastane pri upočasnjevanju torej napolni baterijo. Električni motor pri zaviranju povrne odvečno energijo in jo vrne nazaj v baterijo. Vse je zasnovano na način, da se prepreči, da bi se baterija popolnoma izpraznila!

Kako polniti priključni hibrid?

Priključni hibrid se lahko napolni preko električnega omrežja; prav na ta način se baterija hitreje napolni, kot če se polni zgolj samodejno pri regenerativnem zaviranju.. V tem primeru je postopek povsem enak postopku polnjena električnega vozila:

Priključite svoje vozilo na javno polnilno mesto, ki je na voljo na nekaterih javnih parkiriščih, avtocestnih postajališčih in celo v nekaterih prodajnih salonih. Električno vozilo priključite v navadno vtičnico ali pa na polnilno postajo, zasnovano za hitrejše polnjenje.

Ali lahko vozite E-TECH priključni hibrid tudi v primerih, ko baterija ni napolnjena?

Priključni hibrid lahko definitivno vozite brez napolnjene baterije. Čeprav je zasnovan kot električno vozilo ima baterija vedno shranjene nekaj energije po zaslugi njene samo-polnilne tehnologije.

Odkrijte našo tehnologijo E-TECH priključnega hibrida

technologie hybride Renault

NAŠA ELEKTRIČNA VOZILA

NAŠA HIBRIDNA VOZILA

Z nadaljevanjem brskanja po tem spletnem mestu se strinjate, da Podjetje Renault Nissan Slovenija in njeni partnerji uporabljajo piškotke za analiziranje delovanja in učinkovitosti spletne strani, ponujanje prilagojenih oglasov glede na vaše zanimanje in interaktivnih dejavnosti na družbenih omrežjih.
Več o tem